Băsescu: Negociem pentru formarea de majorităţi în consilii. Nu s-a dat o linie politică, cu PSD sau cu PNL

Publicat: Joi, 09 Iunie 2016 19:13 // Actualizat: Joi, 09 Iunie 2016 19:15 // Sursa: romaniatv.net

Partidul Mişcarea Populară are 18 primari şi este prezent în 16 consilii judeţene, iar membrii din teritoriu au fost împuterniciţi să îşi negocieze majorităţi cu care să poată lucra local, a declarat, joi, preşedintele formaţiunii politice, Traian Băsescu. "Nu s-a dat o linie politică - cu PNL, cu PSD - ci să valorifice funcţiile pe care le-au obţinut prin vot", a spus Băsescu.

Foto: Romania TV

"Suntem prezenţi în 16 Consilii Jude de la doi la patru consilieri şi avem 18 primari. Pentru a asigura celor 18 primari posibilitatea să îşi exercite mandatul au fost împuterniciţi să îşi negocieze majorităţi cu care să poată guverna local", a declarat Traian Băsescu, la finalul Colegiului Naţional PMP, potrivit Mediafax.

El a susţinut că nu s-a dat o linie politică în privinţa negocierilor. "Atât preşedinţii de CJ, cât şi preşedinţii de organizaţii locale au fost autorizaţi să negocieze formare de majorităţi acolo unde sunt solicitaţi. Nu s-a dat o linie politică, cu PSD sau cu PNL sau cu UDMR, ci să valorifice funcţiile de consilieri pe care le-am obţinut prin vot, bineînţeles, încercând să obţină şi angajamentul că o parte minimă din programul cu care au fost în campanie va deveni şi program al respectivului CJ", a explicat fostul şef de stat.

Traian Băsescu a afirmat că dacă PMP va face opoziţie "bruma" de mandate obţinute nu le va fi de folos la alegerile parlamentare.

"Noi nu facem alianţe politice. Este exclusă această abordare. Ne dăm seama că dacă rămânem să privim la lună, să facem opoziţie, această brumă de consilieri pe care am obţinut-o nu ne va folosi la nimic în alegerile legislative şi vom participa la formare de majorităţi acolo unde sunt condiţii. (…) s-a stabilit să participăm la formare de majorităţi în consilii, fără nici un fel de angajament politic", a răspuns Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI: Robert Turcescu a fost desemnat preşedinte interimar al PMP Bucureşti

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri locale 2016 negocieri PMP Traian Băsescu Traian Băsescu PMP
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 iun 19:32
...Iun 09, 2016Băsescu: Negociem pentru formarea de majorităţi în consilii. Nu s-a dat o linie politică, cu PSD sau cu PNLjoi, Iun 09, 2016...
09 iun 19:27
...să îşi negocieze majorităţi cu care să poată lucra local, a declarat, joi, preşedintele formaţiunii politice, Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H