Băsescu: Nu mă văd cu FMI. Am vrut să las Guvernului deplină libertate VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că nu va avea o întâlnire cu delegaţia FMI, CE şi BM, aflată în misiune la Bucureşti, pentru că vrea să-i lase libertatea de negociere Guvernului, despre care a spus că e convins că este încordat în negocieri pentru reducerea TVA, CAS, pentru impozitul regresiv.

23 ian. 2013, 17:43
Băsescu: Nu mă văd cu FMI. Am vrut să las Guvernului deplină libertate VIDEO

Şeful statului a precizat, în declaraţia avută miercuri seara la Palatul Cotroceni, că la întâlnirea de marţi seara cu premierul Victor Ponta şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului nu s-a discutat nimic despre FMI şi că nici nu se va întâlni cu FMI.

„Nu am discutat nimic despre FMI. Nici nu mă voi întâlni cu FMI, am transmis acest lucru în mod politicos, pentr că am vrut să las Guvernului deplină libertate să poată negocia reducerea TVA la alimente. Sper să reuşească acest lucru. Populaţia aşteaptă să audă că Guvernul a reuşit să scadă TVA la alimente. Nu am îndoială că Guvernul negociază cu toată forţa impozitul regresiv. Vă aduceţi aminte, maximum 16%, cât este cota unică acum, şi promiteau reducerea la 12% pentru anumite categorii şi la 8% pentru populaţia cea mai săracă. Orice intervenţie a mea ar fi putut să creeze dubla abordare”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus că, de asemenea, este convins că „Guvernul este extrem de încordat pe reducerea CAS”.

„Eu aş vrea să nu existe niciun dubiu că Guvernul a avut toată libertatea să rezolve şi problema Oltchimului. Aştept să anunţe că vor angaja 2.500 de oameni, că vor rezolva legea sănătăţii şi a reorganizării administrative”, a mai spus şeful statului.