Băsescu: Nu vrem să anexăm Moldova. Vicepremierul rus cum se trezește, cum declară ceva la adresa României

Preşedintele Traian Băsescu a respins declaraţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin privind intenţia României de a "anexa" Republica Moldova.

02 oct. 2013, 10:40
Băsescu: Nu vrem să anexăm Moldova. Vicepremierul rus cum se trezește, cum declară ceva la adresa României

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns, miercuri, acuzaţiilor vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, privind planul şefului statului român de integrare a Republicii Moldova în UE, apoi anexarea acesteia la România, Băsescu spunând că ţara noastră nu şi-a declarat niciodată intenţia de a anexa o ţară.

„Declaraţiile acestui oficial rus sunt frecvente. El cum se trezeşte, face o declaraţie, întâi la adresa României, apoi îşi bea ceaiul. Sau, mă rog, ceva. România a fost primul stat din lume care a recunoscut independenţa Republicii Moldova”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele României a fost întrebat în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, cum comentează afirmaţia vicepremierului rus Dmitri Rogozin, potrivit căreia: „«Calul Traian» (Traian Băsescu) a pregătit pentru Republica Moldova două etape: iniţial, «integrarea în Uniunea Europeană», apoi Anschlussul (anexarea) ei de către România”.

Traian Băsescu a răspuns: „Să dea Dumnezeu să reuşim cu integrarea Moldovei în Uniunea Europeană”.

Oficialul rus a declarat că Traian Băsescu planifică integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pentru ca apoi să o anexeze la România.  

CITESTE SI:

Vicepremierul Dmitri Rogozin: Rusia va ajuta şi va susţine Transnistria