Băsescu o atacă dur pe Kovesi: „Văd că a făcut din DNA o măciucă politică”. Ce spune despre arestare

Traian Băsescu o acuză pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a transformat instituţia pe care o conduce într-o "măciucă politică" cu ajutorul căreia sunt întocmite dosare politicienilor în funcţie şi nu numai. Prezent la România TV, duminică seara, fostul şef al statului a vorbit inclusiv despre arestarea sa. 

16 oct. 2016, 18:06
Băsescu o atacă dur pe Kovesi: „Văd că a făcut din DNA o măciucă politică”. Ce spune despre arestare

„Văd că a făcut din DNA o măciuca politică. Cei acuzaţi sunt foarte bine selectaţi”, a declarat la România TV fostul preşedinte Traian Băsescu care a precizat că nu îi este teamă de arestare. „Nu îmi e frică. Când eşti un om peste care s-au prăvălit valuri de 16 metri peste tine, chiar nu îţi e frică de o kovesi, chiar dacă are cătuşe. Este un om care m-a dezamăgit foarte tare”, a comentat fostul şef al statului. 

Băsescu a precizat că nu a luat o decizie definitivă privind candidatura sa la alegerile parlamentare, dar nici nu exclude această variantă: Vom vedea, în principiu nu pot să zic nu, dar vreau să îmi dau seama dacă ajut partidul. Cel mai tare mă tentează acum funcţia de bunic. Dacă vor decide să candidez, voi conduce o listă. Vom vedea dacă la Senat sau Camera Deputaţilor”, a comentat fostul preşedinte. 

Băsescu despre debirocratizare: De cinci luni mă lupt să obţin avizele necesare pentru ca să repar acoperişul casei

Fostul preşedinte a mai declarat că niciun politician nu şi-ar fi permis să nu răspundă public unor acuzaţii, timp de două săptămâni, aşa cum îşi permite procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, el spunând că aceasta are obligaţia să răspundă la patru întrebări legate de suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat, de folosirea unei adrese false de e-mail „cucuveaua mov” de unde trimitea informaţii din dosare şi de prietenia cu Sebastian Ghiţă. 

„Kovesi a făcut foarte multe abuzuri şi când spun asta nu înseamnă că atac DNA, pentru că DNA este o instituţie şi o vreau tot mai profesionalizată”, a susţinut fostul şef al statului.

Băsescu DEZVĂLUIE adevărata miză a trimiterii dosarului Elenei Udrea în Parlament: Kovesi vrea să acopere scandalul plagiatului

Traian Băsescu a afirmat, recent, la România TV, că a aflat de-abia în 2014 despre relaţiile strânse pe care le-ar fi avut procurorul-şef al DNA cu politicieni din PSD, iar acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă la adresa Codruţei Kovesi arată „revolta celor care i-au turnat în pahar”. Detalii, aici. 


loading...