Băsescu: Obiectivul nostru este să intrăm în zona euro în 2018 sau 2019

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că obiectivul României este să intre în zona euro în 2018 sau 2019, transmite Agerpres.

31 ian. 2014, 15:10
Băsescu: Obiectivul nostru este să intrăm în zona euro în 2018 sau 2019

‘Obiectivul nostru este să intrăm în zona euro în 2018 sau 2019. Cu certitudine criteriile de la Maastricht vor fi îndeplinite anul acesta. Ce realizăm însă? Realizăm faptul că economia de stat care încă nu a fost privatizată, şi aceasta reprezintă aproape 45% din economia românească, nu este la un nivel de competitivitate suficient şi atunci vom declanşa, au şi fost declanşate operaţiuni de privatizare a marilor companii de stat din energie, din transporturi. Apropo, am fi foarte interesaţi dacă, spre exemplu, Deutsche Bank ar privi către licitaţia care se organizează pentru privatizarea celei mai mari companii de transport feroviar din România, CRF Marfă. Vom privatiza marile companii de stat, pentru că ni se pare că aici este cheia creşterii competitivităţii sectorului de stat. De aceea, ne propunem ca obiectiv 2018-2019, chiar dacă în 2014 vom îndeplini cele cinci criterii de la Maastricht’, a spus şeful statului, la Berlin, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că România a îndeplinit trei dintre cele cinci criterii de la Maastricht, arătând că anul acesta vor fi îndeplinite şi celelalte două.

Băsescu a arătat că pentru aderarea la euro o economie competitivă este obligatorie.

Şeful statului efectuează vineri o vizită de lucru în Germania.

VEZI SI:

Traian Băsescu: Nu putem fi competitivi până când sectorul de stat nu se diminuează