Băsescu: Parlamentarii au făcut un abuz privind codurile, pentru că nu le-au modificat la timp

Publicat: Duminică, 22 Mai 2016 16:15 // Actualizat: Duminică, 22 Mai 2016 16:15 // Sursa: romaniatv.net

Liderul Mișcării Populare, Traian Băsescu, afirmă că nu crede că Guvernul a făcut un abuz prin Ordonanța de Urgență care aduce modificări importante Codului de Procedură Penală și Codului Penal, el adăugând că de fapt cei care au comis abuzul sunt parlamentarii, care nu au operat la timp modificările legislative respective și nu și-au îndeplinit astfel atribuțiile constituționale.

"Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență făcînd modificări importante în Codul de Procedură Penală și în Codul Penal. Imediat, Victor Viorel Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și alți parlamentari au sărit ca arși acuzând guvernul de abuz. Nu cred că este așa", spune duminică Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulată "Nesimțirea de a țipa degeaba".

Fostul președinte al țării amintește că de mai bine de doi ani trebuie modificate peste 40 de articole din cele două coduri, urmare a deciziilor Curții Constituționale a României (CCR).

"În tot acest timp, Parlamentul nu și-a găsit timp să-și îndeplinească atribuțiile constituționale de a pune legile în acord cu deciziile CCR, mai ales că trebuia respectat și termenul legal ca modificările să se facă în 45 zile de la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. Și atunci cum puteți spune că a facut Guvernul un abuz, cînd, de fapt, voi, parlamentarii, ați făcut un abuz, nefăcînd la timp modificările legislative și astfel nerespectînd legea? Tot aici intră fără drept de apel și Nepotul lui Mihai Viteazul, zis și Zorro", mai argumentează Traian Băsescu în comentariul postat pe Facebook.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mai 16:36
... Liderul Mișcării Populare, Traian Băsescu, afirmă că nu crede că Guvernul a făcut un abuz prin...
22 mai 16:33
...Mai 22, 2016Băsescu: Parlamentarii au făcut un abuz privind codurile, pentru că nu le-au modificat la timpDum, Mai 22, 2016...
22 mai 16:27
...Codului de Procedură Penală și Codului Penal, el adăugând că de fapt cei care au comis abuzul sunt parlamentarii, Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H