Băsescu ATACĂ PDL: Seamănă cu FSN-ul. Ce au fost şi ce au ajuns… Mă uit şi nu îmi vine să cred

Preşedintele Traian Băsescu atacă foarte dur PDL, spunând că a ajuns un partid fără valori care seamănă tot mai mult cu FSN. Şeful statului a declarat, joi seară, că se uită la ce se întâmplă în formaţiunea condusă de Vasile Blaga şi nu îi vine să creadă şi a precizat că are "un regret teribil raportat la ce au fost şi ce au ajuns" democrat-liberalii. Totodată, Băsescu a acuzat conducerea PDL că încearcă să-şi menţină poziţia, atacând foştii miniştri din guvernul Boc şi deciziile acestuia.

14 feb. 2013, 20:13
Băsescu ATACĂ PDL: Seamănă cu FSN-ul. Ce au fost şi ce au ajuns… Mă uit şi nu îmi vine să cred

Preşedintele a declarat într-o emisiune, la B1TV,  că actualul PDL nu mai seamănă cu partidul din care el a plecat pentru a fi preşedinte sau cu cel condus de Emil Boc.

„Niciodată nu mă simt aproape de ei, să nu-i iubesc pe pedelişti (…) PDL de acum, aşa cum este în acel moment, nu mai seamănă cu PDL care era când eu am plecat şi o bună parte din perioada în care a fost condus de Boc. Nu mai are valori, nu mai are… Seamănă tot mai mult cu – nu vreau să jignesc PSD-ul, seamănă cu FSN-ul. În interior seamănă cu FSN-ul, şi vreau să ne înţelegem de la bun început: pentru mine PDL nu mai este un instrument politic. Până când îmi termin eu mandatul nu mă mai poate ajuta în atingerea obiectivelor. Dacă mă poate ajuta cineva este chiar Guvernul cu care am semnat un pact, cu premierul, care vizează revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativă şi legea sănătăţii”, a susţinut Băsescu.

CITEŞTE ŞI Sfaturile lui Băsescu pentru Udrea: Să mai lase POŞETELE alea şi să coboare de pe TOCURI

El a spus că are un regret „teribil” legat de PDL.  „Nici nu vreau ca să-şi pună eticheta «Suntem partidul lui Băsescu», dar să semene mai mult cu FSN-ul decât cu PD-ul pe care eu i le-am lăsat (…) Nu am nimic de aşteptat de la PDL, am doar un regret teribil raportat la ce au fost şi ce au ajuns„, a mai afirmat preşedintele.

Băsescu este nemulţumit de modul în care este condus acum partidul. „Nu mă mai urc la cârma PDL, dar sunt obligat să spun ce văd. Te doare incorectitudinea: cum să ai mesajul PSD în campania internă din PDL, că te-a nenoricit guvernul Boc şi, pe ici-pe colo, Băsescu?”, a spus preşedintele.

Acesta a spus că „o echipă” instalează în fruntea organizaţiilor conduceri interimare care sunt şantajate să susţină actualii lideri ai partidului pentru ca să fie definitivaţi în posturi după Convenţia Naţională. „Am mai văzut asta când a fost dat jos Boc. În timp ce ăsta trecuse cu ţara în spate prin criză, alţii ce au plecat din guvern în 2010 loveau guvernul din interiorul partidului”, a spus Băsescu.

CITEŞTE ŞI Băsescu revine: PDL are prezidenţiabil. E bărbat, nu dau nume, dar nu vor să se uite în partid

El a mai susţinut că un lucru „zguduitor” pentru un partid care se vrea serios şi „care vrea să fie ceva în România în viitor” este acela că este vorba de „un partid care îşi neagă propria guvernare”.

Să te baţi împotriva echipei ce a trecut ţara prin criză în loc să te baţi cu guvernul… Chiar să pesedizezi partidul 100% şi apoi să-l predai la cheie? Aici e vorba de prostie„, a mai spus Băsescu.

Preşedintele a mai precizat că a primit telefoane de la opt organizaţii ale PDL din teritoriu de unde i s-a relatat faptul că în partid se foloseşte tehnica instituirii unor interimari fără să se ţină cont de rezultatul din alegeri.

Citeşte şi Băsescu: Am greşit că nu m-am bătut la referendum. Dacă mă mai SUSPENDĂ o dată, chem oamenii la vot

„Este o echipă care de două luni sub umbrela analizei după alegeri instalează interimari şi dacă iese bine îi şi definitivează şi dacă nu…asta-i. Exact cum se pun poliştiştii, şefii pe la judeţe: îi pun interimar şi dacă fac ce li se cere politic poate îi definitivează cândva. Dar tehnica este să-i ţii interimari, asta-i o practică care se instalează acum în PDL„, a susţinut preşedintele.

Băsescu a mai precizat că mesajul echipei care face evaluări în terioriu şi pune interimari este „am ajuns aici din cauza Guvernului Boc”.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, joi, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu mai mulţi lideri ai PDL Cluj, politica dusă de partid, căruia i-a transmis să „iasă la luptă” şi să nu aştepte „gafele din partea USL”, susţin surse care au participat la întâlnire.

Asta nu este politică pe care o faceţi, trebuie să ieşiţi la luptă, nu trebuie să aşteptaţi ca USL să facă gafe, dacă numai staţi, nu aduceţi voturi”, ar fi spus Băsescu, potrivit surselor citate.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, joi, la mănăstirea Rohia, împreună cu soţia sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareţ al mănăstirii Serafim Man, în vârstă de 77 de ani, care a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri.

Ulterior, Băsescu a mers la Cluj, unde s-a întâlnit la primărie cu primarul Emil Boc, după care a plecat, alături de acesta, la restaurantul unui hotel de cinci stele din municipiu pentru a mânca.