Băsescu primeşte REPLICA PNL după ce a spus că Pivniceru a fost o „catastrofă” la Justiţie

Vicepreşedintele executiv al PNL, Tudor Chiuariu,  i-a dat, joi, replica preşedintelui Traian Băsescu după ce acesta a spus că Mona Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei. Chiuariu a spus la RFI că ceea ce spune şeful statului are "foarte puţină importanţă" şi că este ceava obişnuit ca acesta să împartă oameni în "buni şi răi" în funcţie de interese. 

28 mart. 2013, 08:41
Băsescu primeşte REPLICA PNL după ce a spus că Pivniceru a fost o „catastrofă” la Justiţie

„Această afirmaţie e una specifică domnului Băsescu, care împarte oamenii în buni şi răi, în funcţie dacă-i servesc lui interesele. Domnul Morar şi doamna Kovesi sunt buni, pentru că i-au servit interesele politice, doamna Pivniceru e rea, pentru că nu a servit interesele politice ale domnului Băsescu. Eu cred că dăm o importanţă prea mare la ce spune domnul Băsescu. Ce spune domnul Băsescu are foarte puţină importanţă„, a declarat Tudor Chiuariu.

Întrebat dacă e o pierdere plecarea Monei Pivniceru de la Justiţie la Curtea Constituţională, Tudor Chiuariu a răspuns: „Evident, e o pierdere! Mi-aş fi dorit ca doamna Pivniceru să continue ce a început la Ministerul Justiţiei şi cu siguranţă a fost singurul ministru serios din ultimii ani. Mă rog, am mai avut unul, dar nici măcar nu ştie lumea despre cine vorbim…”.

Liberalul spune că sunt şanse mici ca el să preia din nou portofoliul Justiţiei: „Se vehiculează diferite nume şi probabil că asta e parte din ceea ce trebuie să faceţi dvs., dar o decizie în acest sens nu există şi eu nu comentez deocamdată”. Întrebat dacă exclude această posibilitate, el a răspuns: „Există foarte mici şanse, ca să spun aşa”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că Mona Pivnicerua fost „o catastrofă” la conducerea Ministerului Justiţiei, precizând că aceasta a refuzat numirea Codruţei Kovesi şi a lui Daniel Morar în fruntea Parchetelor.