Băsescu s-a răzgândit: cum l-a reevaluat pe Crin Antonescu, în mai puţin de două luni

Președintele spunea în urmă cu mai puțin de două luni că un PSD fără candidat propriu ar însemna "o declasificare a partidului". Între timp, optica pare să se fi schimbat. Potrivit lui Băsescu, singura şansă a PSD este negocierea cu PNL, pentru o eventuală rocadă, astfel încât să poată da preşedintele ţării.

12 nov. 2013, 09:04
Băsescu s-a răzgândit: cum l-a reevaluat pe Crin Antonescu, în mai puţin de două luni

„Nu-l văd pe Crin Antonescu preşedinte anul viitor. (…) Cred că PSD va avea candidat, nu văd altă soluţie. Cum să fii cel mai mare partid să nu ai candidat la prezidenţiale? Este o declasificare a partidului”, spunea președintele Traian Băsescu, în 28 septembrie 2013.

Pe 11 noiembrie 2013, președintele Traian Băsescu are cu totul altă optică asupra calculelor politice și-l dă câștigător pe Antonescu, dintr-o eventuală rupere a USL, scrie pesurse.ro.

Citeşte şi:

Traian Băsescu: Dacă USL se rupe, PNL are o şansă în plus să dea preşedintele

„Ei (PSD – n.r.) se joacă acum de-a ‘Crin, să vedem dacă o să fii candidatul nostru’. Ei trebuie să ştie că în momentul în care stabilesc să aibă propriul lor candidat, ei pierd alegerile. Cum credeţi că nu s-ar găsi o formulă în toată dreapta, pentru turul doi, nu pentru turul unu, în care să se meargă cu candidatul dreptei care intră în turul doi, indiferent cine ar fi, să fie susţinut de toate partidele şi partiduleţele de dreapta”, a declarat Băsescu.

Președintele spunea în urmă cu mai puțin de două luni că un PSD fără candidat propriu ar însemna „o declasificare a partidului”. Între timp, optica pare să se fi schimbat.

„PSD-ul, dacă se rupe de liberali, nu câştigă prezidenţialele. PSD nu poate scoate cu un plagiator, spre exemplu, ca Ponta, mai mult decât are partidul. Eu cred că Ponta are o problemă, el nu are cât partidul acum, în intenţie de vot. PSD eu cred că are 35, 36, 38%. (…) După mine, PSD-ul, dacă se dezlipeşte de PNL, nu are nicio şansă să dea preşedintele României. Liberalii, cum sunt, cum nu sunt, cu toate partidele mai mici, mai mari, din Opoziţie în momentul de faţă, îl vor bate pe Ponta în turul doi”, a mai spus președintele.