Băsescu se opune REDUCERII CAS: Nu am intervenit pe textul legii. Pun sub semnul întrebării oportunitatea ei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că din punctul său de vedere reducerea CAS în acest moment ar fi o măsură inoportună, motiv pentru care a decis să retrimită legea către Parlament.

23 iul. 2014, 15:59
Băsescu se opune REDUCERII CAS: Nu am intervenit pe textul legii. Pun sub semnul întrebării oportunitatea ei

Traian Băsescu a reafirmat miercuri că reducerea CAS este o măsură bună, pe care o susţine, dar a trimis textul Parlamentului pentru reexaminare deoarece are rezerve faţă de sustenabilitatea acestei măsuri.

„Nu am intervenit pe textul legii, ci doar am pus sub semnul întrebării oportunitatea ca motivaţie a lipsei de sustenabilitate a măsurii”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi Băsescu: Aspiraţiile de mai bune încasări ale premierului sunt POVEŞTI

Preşedintele a precizat că, deşi a solicitat Guvernului un document cu privire la sustenabilitatea acestei măsuri, nu l-a primit „până acum”.

Traian Băsescu a enumerat printre riscurile pe care le-ar comporta reducerea CAS în acest moment necesitatea unor rectificări negative de buget la ministere importante, „fragilizarea sustenabilităţii” fondului de pensii, creşterea şomajului, depăşirea deficitului structural şi, implicit, o posibilă întrerupere a acordului cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, creşterea altor taxe şi impozite sau reducerea investiţiilor susţinute de bugetul de stat.