Băsescu şi masoneria. Cum reacţiona preşedintele în 2004 la nominalizarea lui Frunzăverde în Guvern

Fostul consilier prezidenţial, Adriana Săftoiu, susţine că preşedintele Traian Băsescu are probleme mai vechi cu subiectul masoneriei. Săftoiu a comentat declaraţiile recente ale şefului statului despre masonerie, amintind despre o reacţie a preşedintelui din 2004 faţă de nominalizarea lui Sorin Frunzăverde în Guvern.

16 mart. 2013, 11:01
Băsescu şi masoneria. Cum reacţiona preşedintele în 2004 la nominalizarea lui Frunzăverde în Guvern

În momentul în care s-a format guvernul, după câștigarea alegerilor din 2004, una dintre propunerile pentru Ministerul Apărării a fost domnul Frunzăverde. Președintele l-a refuzat și a răspuns: «Nu vreau să pun un ministru care are doi șefi și care are două comenzi»”, a relatat Adriana Săftoiu, la un post de televiziune, explicând că șeful statului se referea la legăturile lui Sorin Frunzăverde cu masoneria.

„Lucrul pe care președintele nu l-a lămurit este de ce i se pare lui că masoneria este o problemă. Când Traian Băsescu face o declarație de acest gen înseamnă că vrea să ne spună altceva și aștept următorul interviu„, a precizat fostul consilier al lui Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, zilele trecute, că l-a surprins plecarea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL.

Accesul la serviciile de informaţii, exclus. Poate o susţinere a Masoneriei, asta e altceva. Frunzăverde, Stănişoară, pe linia asta s-ar putea să…„, a răspuns Băsescu, întrebat, la Digi24, dacă în spatele plecării lui Stănişoară la PNL ar fi o manevră privind influenţarea sau accesul la o parte din Serviciile de informaţii.

Întrebat dacă şi el a beneficiat de susţinerea Masoneriei, având în vedere că a fost ales de două ori primar general şi preşedinte, Băsescu a negat: „Eu nu cred că am beneficiat de ea vreodată, sau nu am ştiut de ea, dar…Hai să fim serioşi”.

Băsescu a arătat că l-a surprins plecarea lui Stănişoară, mărturisind că a lucrat bine cu acesta, atât atunci când i-a fost consilier pe probleme de securitate la Palatul Cotroceni, cât şi când a fost ministru al Apărări