Băsescu şi PDL, în strategii paralele. Cine se ocupă de campania preşedintelui suspendat

Traian Băsescu a apelat încă o dată la Felix Tătaru, cel care s-a implicat în campania din precedentul referendum care a vizat demiterea preşedintelui. Strategia la care va recurge Băsescu în această campanie electorală va fi una separată de cea a PDL, democrat-liberalii urmărind o campanie agresivă împotriva USL.

10 iul. 2012, 11:14
Băsescu şi PDL, în strategii paralele. Cine se ocupă de campania preşedintelui suspendat

Odată cu părăsirea Palatului Cotroceni, Traian Băsescu îşi începe campania pentru referendumul în urma căruia se va decide dacă va fi sau nu demis de la preşedinţia României. O campanie care va fi însă separată de cea a PDL, democrat-liberalii pregătind acţiuni paralele cu cele ale lui Băsescu.

Surse apropiate preşedintelui suspendat au precizat pentru ROMÂNIATV.NET că strategia lui Traian Băsescu va fi pusă la punct de către Felix Tătaru, cel care s-a implicat şi în campaniile din 2002, 2004 şi 2007 pentru candidatul, respectiv preşedintele-suspendat Băsescu.

Coincidenţă sau nu, Felix Tătaru a înfiinţat în urmă cu cinci luni o nouă agenţie de PR,  sprijinit fiind de o companie austriacă. Aceleaşi surse afirmă că imaginea şi detaliile campaniei vor fi anunţate „într-un timp foarte scurt” şi că Tătaru nu va fi singura persoană care va lucra pentru imaginea preşedintelui suspendat.

De altfel, Traian Băsescu a ţinut foarte mult ca şi sediul de campanie să coincidă cu cel pe care l-a avut la dispoziţie la referendumul din 2007. Surse din conducerea PDL au explicat pentru ROMÂNIATV.NET că în ultimele zile au avut loc mai multe încercări pentru închirierea imobilului din Strada Vasile Lascăr 148. Cum proprietarul clădirii a respins toate ofertele, oamenii preşedintelui au fost nevoiţi să instaleze noul sediu de campanie într-o clădire din apropierea respectivei case.

În timp ce Traian Băsescu îşi lua în primire centrul de comandă din centrul Bucureştiului, democrat-liberalii , prin vocea prim-vicepreşedintelui Cezar Preda, continuau acuzaţiile la adresa USL. În fapt, atacarea directă a liberalilor şi social-democraţilor este principala tactică a pedeliştilor în această campanie electorală. Atacurile vor fi făcute însă fără o asociere directă cu Traian Băsescu, de teama ca imaginea şifonată a pedeliştilor să nu îi afecteze şi mai mult imaginea preşedintelui suspendat. 

„Traian Băsescu va avea o strategie proprie, dar partidul va fi alături de domnia sa. PDL va continua protestul împotriva loviturii de stat dată de USL”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET, vicepreşedintele democrat-liberal Cristian Boureanu. Oficial, protestele de stradă sunt programate pentru următoarele weekenduri la Cluj, Iaşi şi Bucureşti.