Băsescu, Tomac, Steriu, Diaconescu şi Turcescu formează delegaţia PMP care va fi prezentă la consultările de miercuri de la Cotroceni

Traian Băsescu, Eugen Tomac, Valeriu Steriu, Cristian Diaconescu și Robert Turcescu fac parte din delegația Partidului Mișcarea Populară care va participa miercuri, la Cotroceni, la prima rundă de consultări cu partidele politice după alegerile parlamentare inițiată de președintele Klaus Iohannis, potrivit unei comunicări oficiale a PMP.

13 dec. 2016, 18:42
Băsescu, Tomac, Steriu, Diaconescu şi Turcescu formează delegaţia PMP care va fi prezentă la consultările de miercuri de la Cotroceni

Președintele PMP, Traian Băsescu, a confirmat participarea formațiunii la consultările cu șeful statului și a subliniat că acțiunea lui Klaus Iohannis este una „absolut legitimă și constituțională”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în parlament. 

„Pentru a avea o claritate asupra evenimentelor care vor avea loc în zilele următoare, în afară de acest lucru, vreau să se știe că mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea. Care continuare? Evident, de data această are de-a face cu formarea unui guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

PSD şi ALDE au anunţat deja că nu vor participa la aceste consultări cu şeful statului.