Bashar al-Assad, prima apariţie publică, la cinci zile după cutremurul devastator din Siria. Preşedintele a vizitat un spital din Alep

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a vizitat vineri un spital din provincia Alep (nord-vestul Siriei), una dintre cele mai afectate de cutremurele de la începutul săptămânii, în prima sa apariţie publică de la seismele care au avut epicentrul în Turcia.

10 feb. 2023, 20:43
Bashar al-Assad, prima apariţie publică, la cinci zile după cutremurul devastator din Siria. Preşedintele a vizitat un spital din Alep

Preşedinţia ţării arabe a informat într-un scurt mesaj pe contul său de Twitter că liderul sirian şi Prima Doamnă, Asma al-Assad, se află la Spitalul Universitar din oraşul Alep, capitala omonimă a provinciei şi care a fost foarte afectat de cutremure.

De la dezastrul de luni, Al-Assad nu a apărut în public şi nu s-a adresat populaţiei.

Președintele Siriei a ajuns la supraviețuitorii seriei de cutremure, la cinci zile de la producerea dezastrelor. Liderul sirian și-a făcut apariția în public, după ani întregi în care nu a fost văzut.

Bashar al-Assad a mers la Alep, cel de-al doilea oraș sirian ca mărime. Orașul a fost puternic afectat de seisme.

Alep era oricum puternic marcat de cei aproape 12 ani de război civil. Bombardamentele au venit, în mare parte, din partea forțelor lui Assad și ale aliatului său, Rusia.

„Sirienii nu vorbesc, iau măsuri. Noi, ca sirieni, dacă am vrea să trimitem un mesaj, putem obține asta după 12 de ani de rezistență, confruntare și aderarea la valori, principii și suveranitate. Acest lucru este mai elocvent decât orice cuvânt. Promit că voi munci non-stop”, a fost declaraţia preşedintelui Bashar al-Assad, potrivit Euronews.

Citeşte şi: Mărturiile îngrozitoare ale unei românce aflate în Turcia. „Nu am veşti de la o prietenă care are familia sub ruine: doi copii, mamă, tată şi fratele”