BAT anunță rezultate remarcabile în primul raport anual combinat privind performanța de business și în domeniul sustenabilității

BAT optimizează raportarea de sustenabilitate a companiei cu primul său Raport anual combinat al performanței de business și sustenabilitate*, care include informații detaliate despre acțiuni în domeniul sustenabilității și obiectivele de mediu, sociale și guvernanță (ESG) în raportarea anuală statutară. Această abordare precede cerințele globale viitoare pentru companii de a extinde domeniul de aplicare și de a îmbunătăți calitatea informațiilor legate de durabilitate pe care acestea le publică.

07 mart. 2023, 10:38
BAT anunță rezultate remarcabile în primul raport anual combinat privind performanța de business și în domeniul sustenabilității
  • BAT prezintă primul raport anual combinat al performanței de business și sustenabilitate, prin care anunță rezultate remarcabile obținute în atingerea obiectivelor ambițioase privind protejarea mediului, sociale și de guvernanță (ESG)
  • BAT își asumă un rol de leadership, fiind între primele companii la nivel global care au efectuat și prezentat rezultatele unei Evaluări de Dublă Materialitate
  • BAT anunță obiective noi și actualizate de sustenabilitate
  • Cu 22.5 milioane de consumatori ai noilor categorii de produse care nu implică arderea tutunului, BAT face un important pas înainte în călătoria de transformare pentru reducerea impactului asupra sănătății.
  • Prin intermediul acestui raport au fost anunțate obiective noi sau actualizate, precum:

    • atingerea nivelului de 30% surse de energie regenerabile cu doi ani mai devreme față de ținta inițială – anul 2025, rezultând astfel revizuirea acestui prag la 50% surse de energie regenerabile până în 2030;â
    • creșterea pragului inițial de 15% de reducere a deșeurilor rezultate din operațiunile BAT până în 2025 la 25%;
    • extinderea domeniului de aplicare a anjagamentului BAT pentru 100% ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile și la alte materiale decât plastic și stabilirea unui nou obiectiv de conversie zero a ecosistemelor naturale în lanțul său de aprovizionare cu tutun până în 2025.

    Mike Nightingale, Director de sustenabilitate în cadrul BAT, a spus: ”Suntem mândri să ne îmbunătățim tot mai mult raportarea de sustenabilitate cu primul nostru raport anual combinat al performanței de business și sustenabilitate. Este tot mai larg semnalat faptul că problemele de sustenabilitate și din aria ESG au un impact semnificativ atât asupra societății, cât și asupra performanței unei companii. Un raport combinat de busines și sustenabilitate reflectă angajamentul nostru puternic față de raportarea transparentă și de integrarea durabilității și a aspectelor ESG în modul în care ne gestionăm afacerea.

    Continuăm să facem progrese în promovarea strategiei noastre de sustenabilitate și construirea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™. Odată cu transformarea afacerii noastre, reducem impactul asupra sănătății și ne stabilim noi obiective. În 2022, de exemplu, numărul consumatorilor care folosesc produsele noastre care nu implică arderea tutunului a crescut la 22,5 milioane și, totodată, am redus emisiile de GES (gaze cu efect de seră) din Scopul 1 și 2 cu 15% față de 2021. Știm că avem încă multe de făcut și suntem nerăbdători să atingem obiectivele ambițioase asumate.”

    Acest raport include, de asemenea, rezultatele primei Evaluări de Dublă Materialitate a BAT, o abordare a evaluării impactului care ajută compania să stabiliească cele mai importante priorități și acțiuni de sustenabilitate. O astfel de abordare analizează nu doar modul în care afacerea impactează problemele de sustenabilitate, ci și modul în care aspectele legate de sustenabilitate afectează afacerea. Rezultatele evaluării dublei materialități au contribuit deja la formularea strategiei BAT și vor continua să facă acest lucru în 2023 și ulterior. Aceste evaluări ajută companiile să-și ajusteze obiectivele și planurile de acțiune și să genereze îmbunătățiri importante în asigurarea sustenabilității.

    BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătății, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus**.

    Compania continuă să susțină clar că țigările cauzează riscuri majore la adresa sănătății și că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunțarea la fumat. BAT îi

    încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus dovedit științific**. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transformă într-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrată cu adevărat pe consumatori.

    Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030 și de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT și-a stabilit o serie de obiective ambițioase de sustenabilitate, precum reducerea cu 50% a emisiilor de carbon pentru Scopurile 1, 2 și 3 până în 2030 raportat la nivelul de referință din 2020; realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil până în 2025.

    BAT are peste 52.000 de angajați și operează în peste 175 de țări. Grupul BAT a generat venituri de 27,65 miliarde de lire sterline în 2022 și un profit din operațiuni de 10,52 miliarde lire sterline.

    Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de țigarete și o categorie tot mai largă de produse cu risc redus** din tutun și nicotină, precum și produse tradiționale din tutun care nu implică arderea tutunului. Între acestea se numără țigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum și produse orale tradiționale, cum ar fi snus și snuff umed. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales noile categorii de produse BAT care nu implică arderea tutunului, o creștere de 4,2 milioane față de anul precedent.

    **Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

    [1] Pentru a reduce și mai mult riscul ca pădurile, zonele umede, turbării, pajiști, păduri și savane umede/uscate să fie defrișate pentru a crea terenuri agricole pentru tutun în cadrul lanțului său de aprovizionare. „Lanțul de aprovizionare cu tutun” se referă la tutunul furnizat de fermierii noștri contractați direct și de cei ai furnizorilor noștri terți strategici care participă la evaluarea noastră anuală Thrive, reprezentând peste 80% din tutunul achiziționat în volum în 2022.