Bătaia care face toţi banii: O femeie a devenit milionară după ce a fost agresată fizic de un poliţist

Poliţia din Los Angeles a încheiat un acord amiabil privind plata a 1,5 milioane de dolari unei femei de culoare lovite de un agent, scenă filmată de un trecător, a declarat joi avocatul ei, citat de AFP, citată de Agerpres.

26 sept. 2014, 07:47

Incidentul s-a petrecut pe o autostradă din California. Poliţistul care i-a aplicat mai multe lovituri în iulie Marlenei Pinnock, o femeie fără adăpost în vârstă de 51 de ani, a demisionat, a indicat poliţia autostrăzilor.

Incidentul, petrecut în acelaşi timp cu altele care au pus sub semnul întrebării tratamentul aplicat minorităţilor de către poliţia din Los Angeles, a scandalizat comunitatea afro-americană.

‘I-am promis dnei Pinnock că va avea din ce să trăiască restul zilelor ei şi că poliţistul îşi va pierde locul de muncă’, a postat joi de Twitter avocatul său, Caree Harper.

Citeşte şi Scene şocante în autobuz. O femeie controlor a fost BĂTUTĂ de un călător VIDEO

Într-o înregistrare filmată de un şofer cu telefonul său mobil, un poliţist alb, Daniel Andrew, poate fi văzut lovind-o în cap în mod repetat pe Marlena Pinnock după ce o imobilizase pe marginea unei autostrăzi din Los Angeles.

Comisarul poliţiei autostrăzilor din California, vestul SUA, Joe Farrow, a declarat că suma plătită ‘va permite asigurarea de îngrijiri pe termen lung pentru dna Pinnock.’

Citeşte şi Acuzaţie gravă: O femeie din Vrancea susţine că a fost bătută de poliţişti VIDEO

‘Când acest incident a avut loc, am promis să-l studiez şi să iau o decizie rapidă. Am lucrat constructiv pentru a ajunge la acest acord care este satisfăcător pentru toate părţile implicate’, a adăugat el.

La momentul altercaţiei, poliţia a precizat că ofiţerul încercase să aducă sub control femeia care mergea pe autostradă şi refuza să asculte solicitarea agentului. Conform martorilor citaţi în plângere, femeia nu a avut însă un comportament agresiv.