Bătaie cruntă între o fată şi un băiat la un liceu din Tecuci, filmată de o colegă. Poliţia a deschis dosar penal

Poliţiştii din Galaţi au întocmit un dosar penal după ce pe reţelele de socializare a apărut o filmare cu doi elevi ai Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci care se bat într-o sală de curs, în faţa altor colegi. În timp ce o fată filmează bătaiea, alţi colegi intervin pentru a-i separa pe cei doi bătăuşi. Conflictul celor doi este analizat şi de conducerea şcolii.

07 iul. 2021, 14:31
Bătaie cruntă între o fată şi un băiat la un liceu din Tecuci, filmată de o colegă. Poliţia a deschis dosar penal

Bătaie cruntă între o fată şi un băiat la un liceu din Tecuci. Incidentul s-a petrecut înaintea vacanţei de vară în timpul unei pauze.  Filmarea a devenit acum virală şi a atras atenţia autorităţilor, fiind deschis un dosar penal.

Din filmuleţ reiese că scandalul ar fi izbucnit iniţial între două fete, după care o fată apare bătându-se cu un băiat. Cei doi se lovesc în mod repetat, fata primind lovituri cu cotul în spate, în timp ce băiatul este lovit de aceasta cu picioarele. Unii dintre colegii celor doi încearcă să-i despartă, în timp ce alţii asistă amuzaţi la incident şi filmează.

„A fost un conflict spontan în sala de clasă, în timpul pauzei, între două eleve şi fratele geamăn al elevei agresate, deci toţi copii sunt din aceeaşi clasă. Totul a pornit de la nişte jigniri, nişte discuţii în ceea ce priveşte relaţia uneia dintre ele cu un băiat, nu ştiu, ceva legat de băieţi, de prietenii, de iubiri”, a precizat Cristina Bârzu, directorul Colegiului Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci, citată de monitoruldegalati.ro.

Adrian Silvestru, inspector, Inspectoratul Şcolar Galaţi, a anunţat că se va întruni consiliul de administraţie a şcolii, şi în prezenţa echipei de inspectori trimisă de la Inspectoratul Şcolar Galaţi, toţi cei implicaţi vor fi sancţionaţi, inclusiv cei care au filmat.

„Doamna dirigintă a fost chemată de unul dintre elevi, doamna dirigintă a venit imediat cu directorul adjunct acolo şi a început o anchetă, rugându-le să nu filmeze şi mai ales să nu distribuie filmuleţele. Fiind însă un act de violenţă, probabil că se va scădea destul de mult nota la purtare, fiind clasa a X-a nu este vorba despre exmatriculare“, a explicat şi Adrian Silvestru.

Imaginile cu bătaia dintre cei doi adolescenţi au fost postate pe Facebook. În urma apariţiei lor, poliţiştii de la IPJ Galaţi au transmis că a fost deschis dosar penal.

„În urma apariţiei în spaţiul public, pe un site de socializare, a unei filmări în care doi adolescenţi se lovesc, intr-o sală de clasă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, cercetările urmând să stabilească identitatea persoanelor care apar în imagini şi împrejurările în care s-a produs incidentul.”, a transmis IPJ Galaţi.