Bătaie cu tort la congresul partidului german Die Linke VIDEO

Lidera grupului parlamentar al partidului Die Linke (Stânga) din Germania, Sahra Wagenknecht, a fost atacată cu un tort sâmbătă, la deschiderea congresului de la Magdeburg. Congresul este marcat de dispute interne cu privire la linia politică pe care să o urmeze partidul.

28 mai 2016, 15:05
Bătaie cu tort la congresul partidului german Die Linke VIDEO

Un tânăr și-a croit drum spre prezidiu, unde se afla așezată Sahra Wagenknecht, și i-a aruncat în față un tort cu cremă de ciocolată, dorind astfel să protesteze față de atitudinea liderei parlamentare a Die Linke pe tema refugiaților.

Un grup de activiști de stânga, cunoscut sub numele de Antifaschistische Initiative Torten fuer Menschenfeinde (Torturile Inițiativei Antifasciste pentru Dușmanii Omenirii, și-a asumat responsabilitatea pentru acțiune. Totodată, activiștii au distribuit fluturași la eveniment, în care o comparau pe Sahra Wagenknecht cu Beatrix von Storch, membră a partidului antiimigrație german Alternativa pentru Germania (AfD).

Wagenknecht a fost criticată pentru comentariile sale prin care pleda pentru limitarea numărului de refugiați care intră în Germania, țară care a primit anul trecut peste 1 milion de migranți. După atac, Wagenknecht a fost escortată afară din sala de congres, ca să poată să se curețe.