Bătaie de joc. Cu cât vor fi plătiți profesorii asistenți și corectorii la Evaluarea Națională și Bacalaureat în 2023

Profesorii asistenți la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat 2023 vor primi cu 8 lei mai mult față de anul trecut, potrivit ordinului de ministru nr. 4.143 din 4 mai 2023, document primit de inspectoratele școlare. În timp ce pentru profesorii corectori creșterea este de 1 leu.

19 mai 2023, 12:46
Bătaie de joc. Cu cât vor fi plătiți profesorii asistenți și corectorii la Evaluarea Națională și Bacalaureat în 2023

Un profesor asistent la Evaluarea Națională va fi plătit cu 118 de lei pe zi. Anul trecut, pentru aceeași activitate a primit 110 lei pe zi. Un profesor supraveghetor la Bacalaureat 2023 a luat 128 de lei pe zi, iar anul trecut a primit 120 de lei. Acest lucru înseamnă o creștere de peste 7%, scrie Edupedu.ro.

Nici corectorii nu primesc mai mulți bani față de anul trecut. Un cadru didactic corector la Evaluarea Națională ia 12 lei pe o lucrare, în timp lucrarea unui elev de la BAC valorează 15 lei, ceea ce înseamnă un leu în plus față de anul trecut.

Indemnizația pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, de exemplu, în centre de evaluare cu peste 750 de candidați, poate ajunge până la 2.354 de lei.

Ministrul educației, Ligia Deca, a transmis că în urma întâlnirii cu reprezentanții federațiilor sindicale, la sediul Ministerului Educației, ”am ajuns la concluzia că avem un obiectiv comun: apreciere față de munca tuturor cadrelor didactice”.

”Așa cum am mai spus, în calitate de ministru al educației, voi lupta ca profesia de cadru didactic să fie una respectată, inclusiv din punct de vedere financiar. Sunt convinsă că se pot găsi soluții pentru atingerea acestui deziderat în mod responsabil, fără a afecta participarea copiilor la procesul educațional”, a mai transmis Ligia Deca.