Bătaie de joc la CNADNR. S-au decontat tratamente de albire a dinţilor şi masaje terapeutice

CNADNR a decontat tratamente de albire dentară şi şedinţe de masaj italienilor care au construit autostrada Sibiu-Orăştie, acum închisă.

07 mai 2016, 07:38
Bătaie de joc la CNADNR. S-au decontat tratamente de albire a dinţilor şi masaje terapeutice

Compania italiană Salini Impregilo, care a realizat Lotul 2 din Autostrada Lugoj-Deva, a justificat avansul încasat de la statul român cu factură eliberată de bunuri şi servicii fără nici o legătură cu realizarea autostrazii, anunţă arată Digi24.

Astfel, apar decontate şi masaje terapeutice, cheltuieli de protocol, dar și rate la mașini de lux, toate necesare, în opinia constructorului italian pentru construirea autostrăzilor. Informaţiile au apărut în presă după ce ministerul fondurilor europene a verificat cum s-au cheltuit aceşti bani.

Compania este aceeași care a lucrat şi la Autostrada Sibiu-Orăştie, închisă la nici un an de la inaugurare, unde s-a descoperit apă la 10 metri sub şosea. Între timp, autostrada a fost demolată parţial.

Citeşte şi SURSE: DNA face un nou control la CNADNR. Compania de stat a primit de la procurori sute de cereri de documente

Potrivit legislației, Salini-Impregilo și SECOL Societa Edile Construzioni e Lavori au primit la demararea lucrărilor un avans de 84,4 milioane lei, fără TVA, respectiv 15% din valoarea contractul pentru lotul 2 Lugoj-Deva, în valoare totală de 562 milioane lei, fără TVA.

Mai multe detalii despre raport, pe Digi24.