Bătaie de joc pe bani europeni. Podul lui Traian, construit acum două milenii, nu a fost încă reabilitat VIDEO

Nepăsare dusă la extrem din partea autorităţilor din Drobeta Turnu Severin. Simbolul oraşului, Podul lui Traian construit de Apolodor din Damasc zace într-o mizerie cruntă, deşi municipalitatea a primit bani europeni pentru reabilitatea lui. 

20 aug. 2015, 06:27
Bătaie de joc pe bani europeni. Podul lui Traian, construit acum două milenii, nu a fost încă reabilitat VIDEO

Podul a fost construit acum două mii de ani în doar doi ani, dar nu a putut fi reabilitat în zilele noastre în 25 de ani. Reabilitarea monumentului cu fonduri europene a fost demarată acum şase ani şi ar fi trebuit finalizată în acest an. Dar surpriză, lucrările nici nu au început.

Citeşte şi Supravieţuire miraculoasă. O femeie a scăpat cu viaţă după ce s-a aruncat de la etajul 4

51 de milioane de lei au fost la discreţia autorităţilor pentru reabilitatea monumentului care ar fi putut atrage turişti în oraş

S-au băgat cam mulţi bani si nu s-a făcut nimic, nimic. A rezistat 3.000 şi noi nu suntem capabili să facem să reziste un an. Făceau cu pământ şi cu var şi a rezistat mii de ani„, a declarat Gabriel Ilina, manager proiect.

Pentru că termenul aproape a trecut, autorităţile vor pierde fondurile europene şi vor trebui să definitiveze proiectul cu bani de la bugetul local, pe care nu îi au.