Bătaie între ciobani în Retezat, unul dintre ei a murit

Crimă înfiorătoare în munţi, intervenţie de urgenţă a forţelor de ordine. S-a întâmplat în Munţii Retezat. Un bărbat a murit şi alţi 3 au fost răniţi în urma unui conflict pe care l-au avut la stână. Jandarmii montani, poliţiştii şi salvamontiştii au intervenit de urgenţă.

10 iun. 2017, 08:58
Bătaie între ciobani în Retezat, unul dintre ei a murit

Un cioban a murit, iar alți trei au fost răniți, în urma unei bătăi izbucnite între aceștia la o stână din zona Șaua Paltina, în Masivul Retezat, la fața locului fiind necesară intervenția jandarmilor montani și a salvamontiștilor pentru salvarea victimelor care aveau nevoie de îngrijiri medicale, a informat sâmbătă Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

În conflictul care a izbucnit vineri seara au fost implicați cinci ciobani, unul dintre ei, rănit mai ușor, reușind să sune la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor.

Către zona în care se aflau ciobanii au pornit patru jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, trei salvamontiști din cadrul formațiunii Uricani, precum și doi polițiști din cadrul Poliției orașului Uricani, după circa patru ore de urcuș aceștia reușind să ajungă la locul solicitării.

„Jandarmii montani, polițiștii și salvamontiștii au ajuns în zona Șaua Paltina în jurul orei 23,00 și au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceștia erau răniți și li s-a acordat primul ajutor de către salvamontiști. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, maior Nicolae Răducu, potrivit Agerpres.

Având în vedere faptele petrecute, spre zona Șaua Paltina au pornit apoi alți cinci jandarmi montani și 12 salvamontiști, care au avut misiunea de a transporta la baza muntelui pe cele trei persoane rănite. Doi dintre răniți au fost duși cu ajutorul unei tărgi speciale, au fost preluați de o ambulanță și transportați la spitalul din Lupeni. Tot acolo a ajuns și cel de-al treilea rănit ușor, acesta fiind ajutat de jandarmii montani.

La fața locului au ajuns cinci polițiști și un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală Hunedoara.

„Jandarmii montani și polițiștii au rămas la locul producerii conflictului până la finalizarea cercetărilor. În acest caz activitatea de cercetare penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului competent”, a precizat reprezentantul IJJ Hunedoara.