Bătaie între pacienţi la Socola

O anchetă internă a fost demarată la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, după ce un pacient a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind bătut de un alt bolnav.

17 ian. 2018, 10:06
Bătaie între pacienţi la Socola

Coordonatorul UPU de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, prof. univ. dr. Diana Cimpoieşu, a declarat presei că pacientul Institutului de Psihiatrie Socola, un bărbat în vârstă de 33 de ani, a fost adus la spital cu mai multe contuzii la nivelul capului şi a feţei.

„Pacientul a spus că a fost agresat, fără să poată, însă, preciza cine este agresorul. A ajuns la noi cu plăgi contuze, plăgi la nivelul buzei, contuzie de piramidă nazală, contuzie la nivelul buzei”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoieşu.

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie Socola susţin că Gheorghiţă Habet a fost adus la unitatea medicală vineri noaptea, la solicitarea familiei, după ce a devenit violent, într-un acces de furie. El a fost dus la spital cu ambulanţa şi a fost internat în Secţia I Adulţi bărbaţi, într-un salon cu regim închis.

„La grupul sanitar de pe Secţia I Adulţi, pacientul a intrat în conflict cu un alt pacient, care l-a lovit peste faţă cu pumnul. Infirmierul a intervenit imediat, i-a separat pe cei doi şi a aplanat conflictul”, a declarat dr. Bogdan Mucenica, purtătorul de cuvânt al Institutului de Psihiatrie Socola.

Potrivit acestuia, a fost demarată o anchetă internă pentru a se afla condiţiile în care s-a produs agresiunea.