Bătaie pe locuri la Facultatea de Cibernetică. Rectorul ASE Bucureşti: „Salariile de 1.000 de euro la prima angajare au dus concurenţa la admitere”

Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, a explicat de ce este aşa de mare bătaie pe locurile de la Facultatea de Cibernetică.

02 iun. 2022, 23:06
Bătaie pe locuri la Facultatea de Cibernetică. Rectorul ASE Bucureşti: „Salariile de 1.000 de euro la prima angajare au dus concurenţa la admitere”

Bătaie pe locuri la Facultatea de Cibernetică. Rectorul ASE Bucureşti a declarat că în ultimii ani, Facultatea de Cibernetică a avut chiar şi câte 4,5 candidaţi pe loc.

Bătaie pe locuri la Facultatea de Cibernetică. Cum explică rectorul ASE interesul tinerilor

Citeşte şi Salarii profesori 2022. De la 1 iulie, dascălii vor primi 65 de lei în plus la salariu. Sindicaliştii sunt revoltaţi: „Guvernul României a uitat de promisiunile făcute”

Nicolae Istudor susţine că cererea mare de It-işti şi salariile de 1.000 de euro reprezintă motivele pentru care tinerii se bat pentru un loc la Facultatea de Cibernetică a Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În urmă cu un deceniu, la ASE concurenţa cea mai mare era la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori.

„Facultatea de Finanţe-Bănci nu şi-a pierdut din importanţă, dar o explicaţie pentru faptul că nu mai este pe primul loc în topul celor mai căutate poate fi reprezentată de faptul că necesarul de specialişti este mai redus pe piaţa muncii. Până la urmă, sistemele bancare s-au informatizat şi de aceea poate nevoia de personal e mai mică. Pe primul loc, cu cea mai mare concurenţă, este acum Cibernetica. A crescut cererea de absolvenţi pe zona de IT, oferta de locuri de muncă este mai mare, iar salariile sunt foarte mari“, a explicat Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, potrivit Ziarul Financiar. 

Citeşte şi Schimbări majore în sistemul de educație. Sorin Cîmpeanu: „Se renunță la mediile semestriale și la obligativitatea susținerii tezelor” / Cum va fi stabilită vacanța din februarie + Introducerea programului „Masă Sănătoasă în Școli” (VIDEO)