Bătălie grea pentru Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare. Ce dosare grele îl aşteaptă pe fostul lider PSD!

E victorie pentru Liviu Dragnea. Fostul social-democrat iese din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare condiționată.

15 iul. 2021, 14:26
Bătălie grea pentru Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare. Ce dosare grele îl aşteaptă pe fostul lider PSD!

Bătălie grea pentru Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare. Fostul politician se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia este una definitivă în acest caz.

Bătălie grea pentru Liviu Dragnea, după eliberarea din închisoare. Ce dosarele grele îl aşteaptă pe fostul lider PSD!

În ședința de joi, Dragnea a declarat în fața instanței că a avut un comportament bun și a ceut să-i fie admisă crerea.

„Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, le-a spus Dragnea judecătorului.

Deşi a trecut marele hop, fostul lider PSD rămâne însă în pericol de a intra din nou după gratii. Liviu Dragnea are abonament la dosare și încă are foarte multe probleme cu Justiția.

După ce a scăpat de problema angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, Dragnea trebuie să răspundă pentru două dosare mari. Direcția Națională Anticorupție a anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui în dosarul Tel Drum. Liviu Dragnea a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false.

Aici este vorba de peste 31,34 de milioane de lei.

”Sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care – şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla.

Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”, a declarat Liviu Dragnea despre dosarul Tel Drum, la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Iubita lui Dragnea, Irina Tănase, prima reacție după eliberarea politicianului: „Am început să plâng. Mă duc să-mi iau bărbatul acasă!”
De asemenea, fostul lider PSD trebuie să răspundă procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie și într-un dosar de corupție, în care este acuzat de trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii pentru obținere de foloase necuvenite.

Este vorba despre vizita pe care Liviu Dragnea a făcut-o la Washington, pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, la începutul anului 2017. Procurorii care se ocupă de caz spun că acest act a reprezentat o mită 250 de mii de dolari. aÎn schimb, ar fi primit promisiunea că afacerile îi vor fi ajutate de Guvern.

Citeşte şi: Liviu Dragnea iese din închisoare. Fostul lider PSD, eliberat. Decizia e definitivă: Acum se întocmesc actele pentru eliberare!