Bătrân imobilizat la pat, bătut şi tâlhărit de doi tineri. Indivizii au fost arestaţi preventiv

Doi bărbaţi din localitatea buzoiană Merei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce au intrat în locuinţa unui bătrân imobilizat la pat pe care l-au bătut, furându-I economiile pe care le ţinea sub pernă.

25 mai 2018, 09:37
Bătrân imobilizat la pat, bătut şi tâlhărit de doi tineri. Indivizii au fost arestaţi preventiv

Doi tineri de 23 şi respectiv 30 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii de la Judecătoria Buzău după ce în noaptea de 22 spre 23 mai au intrat în casa unui bătrân de 82 de ani, pe care l-au agresat şi căruia i-au furat banii.

„Bănuiţii, doi tineri din Merei, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa unui bărbat în vârstă de 82 de ani şi prin violenţă i-ar fi sustras suma de peste 7. 000 de lei.Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţişti şi predat persoanei vătămate. În urma probatoriului administrat de poliţiştii de investigaţii criminale şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, faţă de bănuiţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, ei au fost arestaţi preventiv”, a declarat Drăghiciu, potrivit news.ro.

Cei doi tâlhari din localitatea Merei au intrat în miez de noapte în locuinţa unui octogenar din localitatea buzoiană Ogrăzile. Hoţii ştiau probabil că bătrânul locuia singur în acel imobil şi au intrat cu forţa în casă. Bătrânul, imobilizat la pat, nu a avut nicio putere să se apere de furia celor doi. Ei l-au bătut şi au plecat cu toţi banii pe care octogenarul îi stânsese şi pe care-i păstra sub pernă.

Cei doi au fost găsiţi după circa 4 ore de la momentul la care Poliţia a fost alertată. Indivizii împărţiseră suma furată de la octogenar: o parte din sumă a fost găsită asupra unuia dintre tineri, în buzunar, în timp ce celălalt încercase să ascundă banii, îngropându-i într-o cutie, în pământ.

Economiile bătrânului au fost recuperate aproape în totalitate iar cei doi hoţi au ajuns în arest preventiv.