Bătrâna din Constanţa, găsită carbonizată în casă, a fost UCISĂ de un vecin

Poliţiştii au depistat că femeia de 82 de ani găsită pe 1 decembrie carbonizată în casa sa din Oltina, judeţul Constanţa, în urma unui incendiu, a fost omorâtă în bătaie de un vecin în vârstă de 18 ani, jefuită de 30 de lei. Tânărul a dat apoi foc locuinţei bătrânei pentru a şterge urmele.

04 dec. 2014, 11:23
Bătrâna din Constanţa, găsită carbonizată în casă, a fost UCISĂ de un vecin

Conform anchetatorilor, suspectul a recunoscut, în timpul audierilor, faptele pe care le-a comis. El a fost reţinut de poliţişti şi urmează să fie prezentat, joi, judecătorilor Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru omor calificat, tâlhărie şi distrugere.

După efectuarea necropsiei cadavrului, medicii legişti au stabilit că „moartea numitei D. Ileana a fost violentă, ea s-a produs prin contuzie şi hemoragie meningo-medulară cervicală, urmare a unei fracturi de coloană cervicală, survenită în cadrul unui politraumatism, prin lovire cu corpuri dure”.

În noaptea de 30 noiembrie/1 decembrie, o femeie de 82 de ani din localitatea constănţeană Oltina a fost găsită carbonizată de către pompieri, după ce aceştia au intervenit pentru stingerea incendiului ce cuprinsese locuinţa bătrânei.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au declarat, pentru AGERPRES, că pentru stingerea incendiului au acţionat patru autospeciale, timp de peste trei ore, evitându-se extinderea focului la casele învecinate.

Mobilierul şi produsele textile din camera unde dormea bătrâna au fost cuprinse de flăcări, fiind distruse toate cele trei încăperi ale locuinţei.

Iniţial, pompierii au presupus că incendiul s-ar fi produs de la scânteile ieşite dintr-o sobă.

CIteşte şi Autorul crimei care a ŞOCAT Constanţa a fost trimis în judecată