Bătrână dispărută în pădure, salvată de un câine

O femeie dispărută de cinci zile de acasă a fost găsită după îndelungi căutări, într-o pădure. Bătrâna de 74 ani din Iaşi a fost găsită de câinele poliţist Sav într-o pădure, de la limita cu judeţul Botoşani.

27 oct. 2015, 08:28
Bătrână dispărută în pădure, salvată de un câine

Poliţiştii Postului de Poliţie Sireţel au fost sesizaţi vineri dimineaţa de către un bărbat din comuna Sireţel, judeţul Iaşi, despre faptul că mama sa, de 74 ani a plecat de acasă cu o seară înainte şi nu s-a mai întors. În urma sesizării, poliţiştii de la investigaţii criminale, ordine publică şi criminalistică, sprijiniţi de poliţişti de la rurală, jandarmi, membri ai familiei, vecini şi localnici au demarat de urgenţă căutările în pădurea din apropierea locuinţei femeii.

De asemenea, la căutarea femeii a participat şi câinele poliţist Sav, un ciobănesc german de 1,6 ani. Câinele Sav a luat urma acesteia şi a ghidat poliţistul conductor prin pădure, la aproximativ 20 km de locul de unde plecase femeia. 

Potrivit newspascani.com, după două zile, femeia a fost găsită de câine, întinsă la pământ, în pădurea din apropierea judeţului Botoşani. Aceasta este prima misiune a câinelui poliţist Sav, pe care şi-a îndeplinit-o cu succes. Anterior, acesta a participat timp de 5 luni la un stagiu de pregătire, împreună cu poliţistul conductor la Centrul Chinologic „Aurel Greblea” de la Sibiu.

Citeşte şi: O fetiţă pierdută în pădure, găsită după o noapte de stat în frig şi ploaie