Bătrână infectată cu covid-19 în spital. Femeia sunase la 112 de teamă că va fi abandonată de cadrele medicale în salon

O femeie în vârstă de 79 de ani s-a infectat cu coronavirus în timp ce se afla la Spitalul Judeţea Botoşani. Aceasta fusese internată din cauza unei fracturi la şold.

28 sept. 2021, 12:05
Bătrână infectată cu covid-19 în spital. Femeia sunase la 112 de teamă că va fi abandonată de cadrele medicale în salon

Bătrână infectată cu covid-19 în spital. S-a întâmplat la Spitalul Judeţean Botoşani. Femeia a ajuns la spital din cauza unei fracturi de şold. A fost internată provizoriu până la sosirea rezultatului testului covid în zona tampon, apoi a fost trasferată pe secţia de ortopedie.

Bătrână infectată cu covid-19 în spital

Citeşte şi Factorul de risc care te predispune la o formă severă de COVID. Mulţi români sunt expuşi

Femeia fusese internată pe secţia de ortopedie pe 15 septembrie, după ce testul covid i-a ieşit negativ. La o săptămână de la internare, bătrâna urma să fie operată, însă, un angajat al secţiei de ortopedie a fost depistat cu coronavirus. Au fost testaţi toţi cei de pe secţie, iar femeia de 79 de ani a ieşit pozitiv.

„După testare a mai fost depistat un medic şi cinci pacienţi, ulterior mai fiind depistată o asistentă. Se întâmplă, în această perioadă, în care virusul circulă foarte mult, ca unele persoane să se pozitiveze după ce sunt internate. Ele iau virusul din afara spitalului, cu o zi-două înainte de internare. Sunt testate, iar la PCR ieşi pozitiv după cinci zile, în medie. Şi iniţial iese negativ testul, dar apoi se pozitivează în spital. Este o realitate pe care oamenii trebuie să o ştie. Sunt mulţi pacienţi în aceeaşi situaţie. Tocmai de aceea am instituit regula ca pacienţii care stau mai mult de cinci zile în spital să fie retestaţi PCR”, a spus managerul general al SJU Mavromati, potrivit monitorulbt.ro. 

Bătrâna de 79 de ani a fost internată într-o secţie Covid, sub supraveghere de specialitate, starea ei fiind una stabilă, fără a pune probleme din acest punct de vedere. Femeia urmează să fie operată la o dată ulterioară, după ce testele se vor negativa, asta pentru că intervenţia nu presupune o urgenţă.

Înainte de a fi internată pe secţia de ortopedie, bătrâna a fost protagonista unui scandal de amploare. Ea a sunat la 112 pentru că se temea că va fi uitată în salonul din zona tampon de către cadrele medicale.

„Am strigat, de mai multe ori. Dar nu mă auzea nimeni. Îi auzeam cum dupăiau pe holuri, se auzeau persoane care râdeau. Am rămas singură în cameră. Am făcut pipi pe pat. Nu îmi era să mă legene, dar chiar să nu treacă nimeni, să nu îmi aducă un pahar cu apă?”, a spus femeia.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă recomandă administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID: restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% faţă de formele grave de boală

După apelul femeii, cineva a venit şi i-a oferit ajutor, după care i-a fost reproşat faptul că a sunat la 112.

„M-au cam certat. Mi-au spus că ce a trebuit să sun, nu îmi era bine la cald?”, a spus femeia.

În urma scandalului, conducerea unităţii sanitare a decis evaluarea psihiatrică a femeii.

„Femeia a fost evaluată la nivelul secţiei de psihiatrie. Medicul specialist psihiatru a stabilit că este liniştită psiho-motor, dezorientată temporo-spaţial. Prezintă fenomene psihoproductive. Diagnosticul a fost de tulburare organică cognitivă moderată cu agravări onirofile. I-a fost recomandat tratament de specialitate”, a precizat un medic din cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean.