Bătrână obligată să dea şpagă pentru operaţie, la spitalul din Călăraşi. Chirurgul a recunoscut că a luat banii

Şpagă la Spitalul Judeţean din Călăraşi. 600 de lei este suma pe care a plătit-o o bătrână pentru o intervenţie chirurgicală. Rudele femeii, care vinde zilnic verdeaţă în centrul oraşului, spun că bătrâna a plătit întreaga echipă de medici. Chirurgul care a operat-o pe bătrână a recunoscut că a primit bani pentru asta.

24 aug. 2016, 07:34
Bătrână obligată să dea şpagă pentru operaţie, la spitalul din Călăraşi. Chirurgul a recunoscut că a luat banii

Bătrâna a ajuns pe masa de operaţie după ce a fost consultată la cabinetul medical din comuna Ciocăneşti. Fiica ei spune că plicul cu şpaga a ajuns la chirurg, relatează România TV. „I-a dat vreo 500-600 de lei. I-a dat şi anestezistului. Ăştia sunt doctori de Bucureşti. O doare operaţia acum„, a declarat fiica femeii operate.

Contactat de jurnalişti, doctorul a recunoscut că a primit banii. „Am primit o mică atenţie. E confidenţială”, a spus medicul Paul Gheorghe Gaşpar.

Medicul cu care chirurgul a făcut echipă şi cu care urma să împartă banii, Laurenţiu Beluşică, a fost adus în urmă cu doar o lună la Spitalul din Călăraşi de către noua conducere a Consiliului Judeţean. El este omul cu care preşedintele Vasile Iliuţă vrea să reformeze spitalul.

Şpaga dată de bătrâna care vinde pătrunjel şi leuştean nu este singurul lucru care „merge bine” în Spitalul Judeţean Călăraşi. Pe data de 2 august, un pacient internat la secţia de Neurologie s-a sinucis, aruncându-se de la etaj.

CITEŞTE ŞI: Un medic din Argeş a luat şpagă de la 24 de pacienţi, într-o singură zi