TRAGEDIE în Dolj. O bătrână a fost UCISĂ de nepoată cu arma de vânătoare

O bătrână din Dolj a fost ucisă, duminică, de nepoata sa în vârstă de 16 ani. Fata a împuşcat-o pe bunica sa cu arma de vânătoare a prietenului său, informează România TV.

12 ian. 2014, 09:01
TRAGEDIE în Dolj. O bătrână a fost UCISĂ de nepoată cu arma de vânătoare

Adolescenta în vârstă de 16 ani a mers împreună cu prietenul ei în vizită la părinţi. Cei doi locuiau de ceva timp împreună. Băiatul în vârstă de 22 de ani deţine o armă de vânătoare şi până în acest moment nu se ştie de ce tineriil o aveau asupra lor în acea vizită. Potrivit România TV, la un moment dat fata a început să se joace cu arma şi a împuşcat-o pe bunică.

Din primele informaţii, tânăra nu ştia că arma este încărcată. Bătrâna în vârstă de 64 de ani a murit pe loc. Medicii chemaţi prin numărul de urgenţă 112 nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa şi au constatat decesul.

Poliţiştii fac cercetări pentru a afla cum s-a întâmplat tragedia.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Claudiu Dinculescu, fata de 16 ani şi prietenul ei de 22 de ani au mers, sâmbătă seară, în vizită la familia adolescentei, în comuna doljeană Sărbătoarea, luând cu ei şi o armă de vânătoare, pe care tânărul o deţine legal.

În prezent, fata de 16 ani, care şi-a împuşcat accidental bunica de 64 de ani, este cercetată, în libertate, pentru ucidere din culpă.

„În acest moment cercetările se desfăşoară sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, tânăra de 16 ani este cercetată, după ce a împuşcat-o cu arma de vânătoare a prietenului său pe bunica ei. Se face expertiza armei, fiind vorba despre o armă cu alice şi se aşteaptă şi rezultatul necropsiei. Evenimentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 23.00, în comuna Sărbătoare din judeţul Dolj. Tânăra şi concubinul acesteia au mers în vizită la tatăl fetei, care locuia împreună cu bunica ei. Cei doi tineri au luat cu ei şi puşca de vânătoare deţinută legal. La un moment dat, prietenul fetei şi tatăl acesteia ies în curtea locuinţei pentru a discuta, lăsând arma rezemată de unul dintre pereţii camerei în care se aflau fata şi bunica ei”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

El a precizat că toate persoanele implicate în acest caz vor fi audiate, iar cercetările se vor extinde şi asupra tânărului de 22 de ani, pentru a se stabili de ce a luat cu el puşca.