BĂTRÂNEŢE NEMILOASĂ pentru mama unor muzicieni: „Nu am mai avut mâncare. Am sunat la 112” VIDEO

Viaţa i-a fost potrivnică mamei a doi mari muzicieni ai Buzăului, Nuţi şi Sile Tănase, care au murit la jumătatea anilor '90, la 15 ani după tatăl lor. Rămasă aproape singură pe lume, cu doi nepoţi, plecaţi în străinătate, Vasilica Tănase îşi trăieşte bătrâneţea în sărăcie. A ajuns să sune la 112, pentru a anunţa, sec, că nu mai are ce mânca.

03 feb. 2016, 09:58

Vasilica Tănase îşi duce viaţa chinuită într-o casă sărăcăcioasă din Buzău. Disperarea a făcut-o să sune la 112 să spună că pur şi simplu moare de foame. Femeia de 82 de ani abia poate face câţiva paşi în cârje din cauza bolilor. Bătrâna este aproape singură pe lume. Soţul şi cei doi copii au murit, iar singurele ei rude sunt doi nepoţi stabiliţi în străinătate. Băieţii ei au fost muzicieni renumiţi şi locuiau în Norvegia.

Ambii copii au absolvit Conservatorul din Bucureşti. Sile Şi Nuţi Tănase, unul pianist, celălalt chitarist şi compozitor, au fost foarte apreciaţi de artiştii. Au fost instrumentişti pentru celebrităţi precum Sile Dinicu, Dida Drăgan sau Adrian Daminescu.

Acum, la 81 de ani, femeia trăieşte dintr-o pensie de 470 de lei. Din ei, aproape jumătate se duc pentru căldură, iar restul pe medicamente. Singură, bolnavă şi tristă, pe bătrână a cuprins-o deznădejdea, iar zilele trecute a sunat la 112 pentru a cere ajutor, sub orice formă ar veni el.

„Nu am mai avut mâncare, nu am mai avut alimente, nici putere nu mai am. M-au găsit cu căţeluşa lângă mine şi când latră ştiu că mă mai vizitează şi pe mine cineva. M-au întrebat ce am nevoie şi mi-au adus mâncare. Mi-era oarecum să le zic, dar am spus ce aveţi plăcere să îmi cumpăraţi dumneavoastră. Mi-au adus pâini, lapte, zahăr, orez şi copănele”, a povestit bătrâna Vasilica Tănase.

După ce a sunat la 112, femeia a primit ajutoare de la poliţiştii locali, de la primărie, dar şi de la oameni simpli din oraş, inclusiv elevi. O asociaţie umanitară încearcă acum să o ajute pe femeie să obţină un certificat de handicap, care i-ar aduce câţiva bani în plus şi un însoţitor.


loading...
Partenerii noștri