Bătrâni evacuaţi în lacrimi dintr-un azil. Imaginile va vor face sufletul bucăţi VIDEO EMOŢIONANT

Aproape 50 de vârstnici din Vâlcea s-au rugat în genunchi la autorităţi să nu-i scoată din locul care le-a devenit casă. La 5 ani de la deschidere, consilierii locali spun că nu mai sunt bani pentru întreţinerea căminului şi nu au altă soluţie decât să-l desfiinţeze.

01 oct. 2016, 14:20
Bătrâni evacuaţi în lacrimi dintr-un azil. Imaginile va vor face sufletul bucăţi VIDEO EMOŢIONANT

De 5 ani, căminul din Bălceşti îi este casă acestei bătrâne. E singură pe lume iar de când a aflat că azilul se va închide nu mai are linişte. „O avea cineva milă şi de mine. Nu am unde să mă duc. Nora mea m-a băgat la azil şi pe fiu-miu în pământ. Nu am unde mă duce… din mila lui Dumnezu”, spune bătrâna.

În aceeaşi situaţie se află aproape 50 de bătrâni bolnavi şi greu încercaţi. În pragul iernii sunt la mila autorităţilor.

Aceşti bătrâni au sufletele zdrobite, mulţi dintre ei nu mai au pe nimeni, iar teama că vor fi din nou în stradă îi sperie atât de tare încât unii dintre ei se gândesc să încheie socotelile cu viaţa.

Primarul spune că nu mai sunt bani pentru întreţinerea azilului.

„Hotărârea e la Consiliul Local. E conştiinţa lor. Ducem Primăria până la urmă în insolvabilitate. Ne trebuie un miliard de lei vechi pe lună”, spune primarul.

Potrivit România TV, Consiliul Judeţean a vrut să preia azilul însă consilierii locali nu au fost de acord, aşa că bătrânii trebuie să plece până la jumătatea acestei luni. Directorul instituţiei încearcă acum să le găsească pensionarilor loc în alte aziluri din judeţ.

Citeşte şi: Persoanele vârstnice, o ţintă atractivă pentru infractorii cibernetici