Bătut de soartă si umilit de un sistem bolnav. Un bărbat fără un picior se târăşte să ajungă la medicul de familie VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 12:49 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 12:49 // Sursa: romaniatv.net

Imagini revoltătoare din Vaslui! Un bărbat, fără un picior, se târâşte efectiv până la medicul de familie. Asta pentru că dispensarul are nişte trepte abrupte şi pline de gheaţă.

Imagini revoltătoare pe treptele unui dispensar dintr-o comună vasluiană. Un bărbat cu dizabilităţi a fost nevoit să se târască până în cabinetul medicului de familie, asta în ciuda legii care obligă toate instituţiile publice să amenajeze rampe de acces pentru persoanele cu probleme locomotorii. 

Bărbatul în vârstă de 41 de ani, care are doar un picior, a vrut cu tot dinadinsul să ajungă la dispensar. Initial, a încearcat printr-un loc fără trepte, dar a renunţat la idee, probabil, din cauza noroiului amestecat cu o pojghiţă de zăpadă. Decide să urce scările care duc la dispensar, însă misiunea nu pare prea uşoară, căci aici, cu un singur picior si ajutat de un cadru metalic, riscă să alunece pe scările umede.

Singura soluţie pentru el era să urce târâş acele scări. 

"Ce pot să spun este că trebuie, este obligatoriu, ca la fiecare Dispensar să fie amenajată o cale de acces, o rampă pentru persoanele cu probleme locomotorii. Chiar luni dimineaţă voi trimite o echipă de control, să vedem ce este acolo, cum se prezintă situaţia şi ce e de făcut. Să vedem cine e proprietarul clădirii. În condiţiile în care nu există această rampă sau nu e amenajată corespunzător, împreună cu autoritătile locale, va trebui făcută această pantă de acces, adaptată pentru nevoile persoanelor cu handicap, a persoanelor cu probleme locomotorii", a spus Mihaela Vlada, sefa DSP Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 17:26
Răspunde | Votează email 0 email
massimo liberatori
Buna ziua. Numele meu este Massimo Liberatori si va scriu din Italia. Sunt coordinatorul proiectului umanitar numit "Tineri pe picioare". Este vorba de un proiect adresat la persoane cu amputatii din tara. Va rog daca imi puteti spune cum pot ia legatura cu ziarista doamna Alina Costache care a facutacest reportaj barbatului fara picior. Vreau sa ii ofer o mana de ajutor la acel om fara picior prin proiectul "Tineri pe picioare".Astept un raspuns pe adresa mea de mail. Va multumesc frumos
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H