Băutura banală care e un adevărat elixir pentru organism. Ajută în lupta cu cancerul, obezitatea şi problemele de tiroidă

Sucul de țelină a devenit o băutură foarte populară după ce în spațiul public că poate vindeca boli precum cancerul, obezitatea, acneea şi problemele de tiroidă.

10 feb. 2022, 12:30
Băutura banală care e un adevărat elixir pentru organism. Ajută în lupta cu cancerul, obezitatea şi problemele de tiroidă

Băutura banală care e un adevărat elixir pentru organism. Sucul de ţelină este o opţiune sănătoasă spre deosebire de sucurile dulci. 240ml de suc de ţelină conţin doar 5 grame de zahăr, în timp ce băuturi precum sucurile carbogazoase, energizantele şi cafelele la sticlă conţin peste 50% zahăr adăugat, ceea ce înseamnă că ajungi să consumi poate peste 500 de calorii zilnic.

Băutura banală care e un adevărat elixir pentru organism.

Băutura are în compoziția sa compuşi acţionează ca antioxidanţii, care reduc stresul oxidativ. Stresul oxidativ apare atunci când moleculele instabile numite radicali liberi se acumulează în organism. Dietele bogate în antioxidanţi sunt asociate ratei scăzute de apariţie a bolilor cronice precum boli de inimă, diabet, obezitate şi anumite tipuri de cancer.

Elena Gheorghe a scri, de asemenea, care sunt pe Instagram care sunt beneficiile acestui suc.

”Îmi încep dimineața cu un pahar de apă plată cu lămâie pe care îl consum pe stomacul gol. Continui cu alimentul care nu-mi lipsește din meniu, în nicio zi: țelina (îmi fac un Smoothie). Până în ora 14 consum doar fructe și legume, fără grăsimi. Iar în partea a doua a zilei mănânc somon, salate și seara o supă cremă.

Țelina conține niveluri ridicate de vitamina K și cantități apreciabile de vitamina A, vitamine B-2 și B-6, şi vitamina C și antioxidanţi importanţi. Țelina este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți: acid folic, potasiu, mangan, acid pantotenic, fibre dietetice. Efectele sucului de țelină asupra sănătății, așa au fost ele raportate de consumatori, sunt multe, de aceea le voi prezenta în lista de mai jos doar pe cele mai importante și mai credibile: reduce balonarea, vindecă acneea, adjuvant în tratarea eczemelor și psoriazis, anti-inflamator, suport în menţinerea greutății, ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, susține nivelul colesterolului.

Pe mine m-a ajutat foarte mult în problema mea cu stomacul (reflux), îmi dă energie cum nici cafeaua nu îmi dădea, iar sistemul meu imunitar este mult mai puternic”, a spus artista pe Instagram.

Citește și: Mihaela Bilic a dezvăluit secretul. Acestea sunt cele două alimente care pun silueta în pericol: Organismul nostru știe să facă grăsime doar din asta!