Dezastru total pentru Barcelona! Bayern Munchen a învins-o cu 4-0, în Liga Campionilor

În prima semifinală a Ligii Campionilor, Bayern Munchen a surclasat cu 4-0 pe FC Barcelona şi e aproape calificată în finala de pe Wembley. Două goluri ale lui Thomas Muller şi câte unul înscrise de Mario Gomez şi Arjen Robben fac aproape imposibilă misiunea catalanilor de a întoarce rezultatul în retur.

23 apr. 2013, 18:16
Dezastru total pentru Barcelona! Bayern Munchen a învins-o cu 4-0, în Liga Campionilor

Lionel Messi a salvat-o pe FC Barcelona în două rânduri în aceast sezon de primăvară al Ligii Campionilor. În optimile de finală a fost cel care a întors soarta calificării, în returul cu AC Milan, iar în sferturile de finală a fost cel care a făcut diferenţa în manşa secundă a disputei cu PSG. În semifinala cu Bayern, de pe Allianz Arena, nici chiar marele Messi nu a putut face nimic.

Maşinăria germană a spulberat practic mecanismul pus la punct de Tito Villanova, iar rezultatul de pe tabelă este unul de-a dreptul halucinant: Bayern Munchen – FC Barcelona 4-0! Bavarezii, care au marcat nu mai puţin de 89 de goluri în cele 30 de etape jucate în Bundesliga, nu au iertat nici de această dată şi au marcat câte goluri le-a stat putere, fără să arate măcar o clipă îndurare faţă de adversarul căzut la pământ.

Seria a fost deschisă de Thomas Muller, care în minutul 25 a reluat cu capul în plasă o recentrare a lui Dante, în urma unui corner. Tot după o lovitură de colţ a venit şi golul al doilea, marcat de Mario Gomez, în minutul 49. După acest gol au urmat momente ceva mai bune de joc ale Barcelonei, însă ieşirea la atac a catalanilor avea să-i coste pe aceştia.

Ribery a recuperat o minge în preajma propriului careu şi a pornit vijelios spre terenul advers, i-a pasat lui Schweinsteiger, iar acesta l-a deschis excelent pe Robben, care a punctat pentru 3-0. Umilinţa catalanilor avea să fie desăvârşită de acelaşi jucător care a deschis seria, Thomas Muller, acesta îndeplinind o simplă formalitate în minutul 82, când Alaba i-a pasat în faţa porţii goale. A fost golul de 4-0, liniştitor pentru nemţi în perspectiva returului de pe Camp Nou, programat pe 1 mai.

Miercuri seara este programată a doua semifinală, Borussia Dortmund – Real Madrid.

Cele mai importante faze ale meciului de la Munchen:

Min. 90 Finalul partidei, Bayern Munchen – FC Barcelona 4-0!

Min. 82 GOOOOL BAYERN! Thomas Muller reuşeşte dubla, iar Barcelona e practic umilită la Munchen! Austriacul David Alaba i-a pasat lui Muller, care a înscris cu poarta goală. Bayern – FC Barcelona 4-0!

Min. 80 Ocazie uriaşă a lui Thomas Muller! Atacantul lui Bayern ajunge singur cu Valdes, dar nu reuşeşte să salte peste portarul Valdes!

Min. 73 GOOOOL BAYERN! Acţiune superbă de atac a bavarezilor! Ribery recuperează o minge în preajma propriului careu, trece vijelios în terenul advers, îi pasează lui Schweinsteiger, iar acesta îl găseşte liber pe dreapta pe Robben, care intră în careu şi după câteva driblinguri superbe îl învinge pe Valdes! Bayern – FC Barcelona 3-0!

Min. 68 Messi şutează pe jos, din interiorul careului, dar Neuer reuşeşte să reţină.

Min. 58 Robben trece pe lângă scorul de 3-0! Lovitura sa de cap trece puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Valdes.

Min. 54 Bayern mai are două ocazii, dar Thomas Muller şi Ribery şutează puţin pe lângă poartă.

Min. 49 GOOOOL BAYERN! Robben execută o lovitură de colţ de pe dreapta, Thomas Muller recentrează cu capul în careul mic, de unde Mario Gomez reia în plasă. Bayern Munchen – FC Barcelona 2-0!

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 40 FC Barcelona nu a tras până acum niciun şut pe spaţiul porţii lui Bayern.

Min. 32 Panică în careul Barcelonei, la loviturile de colţ. A centrat Ribery, Dante a prelungit cu capul până la Mario Gomez, dar acesta nu a reuşit să reia corect spre poartă.

Min. 29 Prima mare ocazie a Barcelonei. Messi este foarte aproape de a ajunge la o minge centrată de Pedro, care trece prin faţa porţii lui Bayern.

MIN. 25 GOOOOL BAYERN! Thomas Muller a deschis scorul, cu o lovitură de cap, din 6 metri. Robben a centrat de pe dreapta, Dante a lovit mingea cu capul şi i-a retrimis-o lui Thomas Muller, care a deschis scorul! Bayern Munchen – FC Barcelona 1-0!

Min. 16 Thomas Muller şutează puternic din colţul careului de 16 metri, dar portarul Valdes reţine mingea de lângă bară, de la colţul scurt.

Min. 8 Prima acţiune consistentă a Barcelonei este finalizată de Gerard Piquet, cu o lovitură de cap pe lângă poartă.

Min. 2 Arjen Robben a ratat prima mare ocazie a meciului! A ajuns faţă în faţă cu Valdes, la 7 metri de poartă, a şutat pe jos, dar goalkeeper-ul Barcelonei a respins balonul.

Min. 1 A început meciul de la Munchen.

Echipele de start:

Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Dante, Boateng, Alaba – Schweinsteiger, Javi Martinez – Robben, Muller, Ribery – Mario Gomez.

FC Barcelona: Valdes – Dani Alves, Bartra, Pique, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Alexis Sanchez.

Citeşte şi

Primul transfer al lui Guardiola la Bayern. 37 de milioane de euro pentru un mijlocaş