Bayern Munchen şi Malaga, ultimele calificate în sferturile Ligii Campionilor

Bayern Munchen a pierdut cu 0-2 meciul jucat pe teren propriu, cu Arsenal Londra, dar s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, graţie victoriei cu 3-1 obţinute în prima manşă, în capitala Angliei. De partea cealaltă, spaniolii de la Malaga au învins cu 2-0 pe FC Porto, după ce pierduseră în Portugalia cu 0-1.

13 mart. 2013, 21:54
Bayern Munchen şi Malaga, ultimele calificate în sferturile Ligii Campionilor

Tabloul echipelor calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor este acum complet. Real Madrid, Borussia Dortmund, PSG, Juventus, FC Barcelona, Galatasaray Istanbul, Bayern Munchen şi Malaga sunt formaţiile rămase să lupte pentru trofeu, ultimele două obţinând calificări dramatice, după partidele de miercuri seara.

Bayern, după ce câştigase cu 3-1 la Londra, a avut un retur de foc cu Arsenal, mult mai greu decât se aşteptau suporterii nemţi. Olivier Giroud a deschis scorul încă din minutul 3, pentru „tunari”, iar în minutul 85 Laurent Koscielny a dus scorul la 2-0 pentru Arsenal, egalând scorul la general, 3-3. Totuşi, a fost insuficient pentru echipa lui Arsene Wenger să meargă mai departe, din cauza numărului mai mic de goluri marcate în deplasare.

În schimb, formaţia spaniolă Malaga a reuşit să întoarcă în favoarea sa soarta calificării în disputa cu FC Porto, după ce pierduse cu 0-1 în Portugalia. Isco, în minutul 43, şi Santa Cruz, în minutul 77, au marcat golurile ibericilor, iar Malaga, la prima sa prezenţă în Champions League, s-a calificat între cele mai bune opt formaţii ale Europei.

Un mare aport la această performanţă îl are însă şi antrenorul Manuel Pellegrini, cunoscut mai ales din perioada când antrena pe Villarreal, formaţie cu care a jucat semifinalele Ligii Campionilor, în 2006.

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc vineri, 15 martie.