Bayern se gândeşte deja la sferturile Ligii Campionilor. A învins-o pe Arsenal, la Londra

În partidele disputate marţi, în optimile Ligii Campionilor, Bayern Munchen a învins cu 3-1 pe terenul lui Arsenal, iar FC Porto a câştigat cu 1-0 disputa cu Malaga.

20 feb. 2013, 06:45
Bayern se gândeşte deja la sferturile Ligii Campionilor. A învins-o pe Arsenal, la Londra

Bayern Munchena confirmat încă o dată că este una dintre marile favorite la câştigarea trofeului UEFA Champions League anul acesta. Cu două finale jucate în ultimele trei ediţii, bavarezii sunt mai aproape decât oricând să spargă gheaţa, ei având un parcurs aproape perfect atât în campionat, cât şi în cea mai importantă competiţie europeană a cluburilor.

Lider detaşat în Bundesliga, cu 15 puncte avans faţă de Borussia Dortmund şi un golaveraj impresionant, de 57 de goluri marcate şi 7 primite, Bayern a fost extrem de ofensivă şi cu Arsenal, în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor. În minutul 20 nemţii conduceau deja cu 2-0, prin golurile marcate de Kroos, Muller.

Partida s-a relansat în minutul 55, când bavarezii le-au făcut „tunarilor” un cadou, Lukas Podolski marcând cel mai uşor gol posibil, după o nesincronizare între portarul Neuer şi fundaşii săi. Lucrurile au fost reaşezate pe făgaşul lor normal de croatul Mandzukic (min. 77), care a închis tabela la scorul de 3-1 pentru Bayern.

În cealaltă partidă a serii, FC Porto a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0). Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Moutinho, în minutul 56.

Returul acestor partide va avea loc pe 13 martie.