Baze sportive de judo, scrimă, nataţie, atletism şi rugby, în Capitală. UNDE va fi construit un liceu nou de sport

Comitetul Olimpic Român, Inspectoratul Școlar al Municipiului București şi Primăria Sectorului 1 au semnat, miercuri, un parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii olimpice. Astfel, sportul recreativ și cel de performanță vor beneficia de baze dedicate pentru pregătirea elevilor, dar și a viitorilor campioni.

29 mart. 2017, 15:53
Baze sportive de judo, scrimă, nataţie, atletism şi rugby, în Capitală. UNDE va fi construit un liceu nou de sport

Până în prezent, cele șase sporturi incluse în proiect sunt: judo, scrimă, natație, atletism, rugby și polo. Federațiile sportive vor oferi know-howul, prin antrenori și colective tehnice. În perioada următoare se vor identifica terenurile pentru amplasarea noilor baze sportive.

În urma acordului, se vor înființa în Capitală noi școli sportive. Primarul Sectorului 1 are discuții cu Ministrul Tineretului și Sportului pentru înființarea unei instituții de învățământ de acest tip în zona Ștrandului Tineretului.

Semnatarii parteneriatului, Inspectorul General Adjunct, Liliana Maria Toderiuc, Președintele Comitetului Olimpic Român, multiplul campion olimpic la scrimă Mihai Covaliu, și Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au subliniat importanța practicării sporturilor de către copii și adolescenți.

„Investițiile în bazele sportive noi înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri care, prin practicarea unui sport, se vor dezvolta armonios și vor sta departe de viciile lumii moderne. În plus, prin acest parteneriat se creează premisele ca Sectorul 1 să devină principala pepinieră de campioni olimpici a României”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Edilul a precizat că, în perioada următoare, se vor identifica terenurile unde vor fi construite baze sportive în sectorul 1.

”(…)Avem discuții avansate și cu MTS pentru a crea un liceu nou în zona ștrandului Tineretului. Să sperăm că și ministrul Tineretului și Sportului și cel al Educației ne vor da o mână de ajutor și să putem porni, cel târziu la 1 septembrie 2018, acest proiect cu cel puțin 5 federații sportive. Împreună cu Inspectoratul Școlar trebuie să găsim soluții ca să aducem antrenori în licee, pentru a putea fi plătiți în licee. În următoarele 30 de zile vom veni cu mult mai multe date concrete”, a spus primarul Tudorache.