BCE introduce în circulaţie noua bancnotă de 20 de euro

Publicat: Miercuri, 25 Noiembrie 2015 11:33 // Actualizat: Miercuri, 25 Noiembrie 2015 11:33 // Sursa: romaniatv.net

Banca Centrală Europeană (BCE) va introduce miercuri în circulație noua bancnotă de 20 euro din seria 'Europa', cu elemente de siguranță sporite, informează AFP.

Foto: Reuters

Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o "fereastră-portret" poziționată în hologramă, potrivit Agerpres. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Similar noilor bancnote de 5 și 10 euro, noua bancnotă de 20 de euro include, de asemenea, un 'număr verde-smarald' și un portret al Europei în filigran.

"Numerarul este, și va continua să fie, un mijloc important de plată. Introducerea noii bancnote de 20 de euro este o dovadă tangibilă a acestui lucru", a declarat Yves Mersch, membru în boardul executiv al BCE.

ALERTĂ de la BNR. Tot mai mulţi BANI FALŞI circulă în România

Noile bancnote de 20 de euro, din care până acum au fost produse 4,3 miliarde, vor înlocui treptat bancnotele de 20 de euro din prima serie, care vor fi retrase din circulație dar vor fi valabile în continuare.

Aceasta va fi cea de-a treia bancnotă din seria 'Europa', după cea de 5 euro care a intrat în circulație în luna mai 2013, urmată la sfârșitul lunii septembrie anul curent de noua bancnotă de 10 euro. Bancnotele din seria 'Europa' cu denominări mai mari (20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro și 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. În paralel, actualele bancnote euro, emise în luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulație.

În prezent, bancnotele euro sunt utilizate în comun de 338 de milioane de cetățeni din 19 țări și au o valoare nominală combinată de 1.000 de miliarde de euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H