BCR are un nou vicepreşedinte executiv financiar, Elke Meier

BCR va avea un nou Vicepresedinte Executiv Financiar (Chief Financial Officer - CFO), de la 1 ianuarie 2018. Elke Meier preia functia detinuta in prezent de Adriana Jankovicova, care isi va continua activitatea in alta parte.

26 oct. 2017, 14:52
BCR are un nou vicepreşedinte executiv financiar, Elke Meier

Elke Meier vine in conducerea BCR dupa o cariera internationala de peste 25 de ani, derulata in Austria si ECE, din care ultimii 16 ani in cadrul Erste Group, potrivit unui comunicat de presa BCR. Cea mai recenta pozitie pe care a detinut-o Elke Meier a fost de CFO si Director executiv al Erste Group IT International.

Elke Meier are o vasta experienta in diverse domenii, cum sunt contabilitate si taxe, planificare si controlling, administrare proprietati imobiliare, restructurare IT si management proiecte strategice, potrivit comunicatului.

„Experienta ei va fi extrem de importanta pentru setarea unei functii financiare integratoare in cadrul BCR, care sa conduca la cresterea pe termen lung a companiei. Asteptam sa transfere aici bune practici si sa beneficiem de leadershipul deja demonstrat in zona de transformare si dezvoltare strategica”, a comentat Sergiu Manea, CEO al BCR, venirea noului CFO albăncii.

„Elke Meier cunoaste foarte bine provocarile cu care se confrunta afacerile bancare mari in piata europeana emergenta si am deplina incredere ca va avea o contributie semnificativala in echipa de management a BCR si la dezvoltarea sustenabila a bancii”, a comentat Manfred Wimmer, presedintele Consiliului de Supraveghere al BCR.