Beatrice Mahler anunţă că secţia de chirurgie toracică de la Marius Nasta se închide. Personalul se mută pe secţia COVID

Beatrice Mahler a anunţat că secţia de chirurgie toracică de la Mariu Nasta se închide, personalul medicat fiind mutat pe secţia COVID. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie a precizat că pacienţii din secţia oncologie vor continua tratamentul prin spitalizare de zi.

28 sept. 2021, 09:35
Beatrice Mahler anunţă că secţia de chirurgie toracică de la Marius Nasta se închide. Personalul se mută pe secţia COVID

Beatrice Mahler că Institutul Marius Nasta funcţionează de luni la capacitate maximă, dar că toate locurile sunt ocupate.De asemenea, medicul a precizat că personalul medical de pe secţia de chirurgie toracică se mută pe secţia COVID.

Beatrice Mahler: Suspendăm activitatea în secţia de chirurgie toracică

Citeşte şi Beatrice Mahler, despre documentul care ar putea lăsa spitalele fără medici: „Nu am putea face faţă. Ne-am bloca cu totul”

„Ca să putem ajuta pacientul COVID din secţie, să facem funcţională unitatea mobila ATI tot personalul s-a mobilizat. De vineri secţia COVID are 81 de paturi, de azi ATI COVID are 15 paturi.

Suspendăm activitatea în secţia de chirurgie toracică, nu pentru că nu am avea adresabilitate, ci pentru că personalul din ATI implicat în asistenţa pacientului postoperator trebuie să susţină integrarea în activitatea ATI a noilor colegi, şi credeţi-mă este greu şi să educi, să fii educat, iar când asta faci sub presiune totul se complică. O parte din medicii pneumologi nu mai pot evalua pacienţii din spitalizarea de zi pentru că munca în zona COVID este extrem de solicitantă”, a mai transmis managerul”, a spus medicul, potrivit Mediafax.

Managerul Institutului Marius Nasta spune că persoanalul ATI este suprasolicitat din punct de vedere emoţional, din cauza numărului de oameni care mor din cauza coronaviruslui.

„Azi personalul medical din ATI cu lacrimi în ochi îmi spunea că ‘nu mai pot’, că în 20 de ani de carieră nu au mai avut perioade în care pacienţii să moară unul după altul, că toţi sunt gravi, mult mai gravi decât în valurile anterioare şi că fiecare om pe care îl pierd îi demoralizează, pentru că vă mărturisesc că fiecare privire a unui om care mai cere o clipă te urmăreşte o viaţă! Iar tu neputincios, epuizat şi limitat din multe părţi, nu poţi face mai mult”, a mai precizat medicul.

Potrivit managerului, luni, la ora 13.00, în secţia COVID erau 17 locuri libere, dar care s-au ocupat în câteva ore. Au fost pregătite paturi pentru holuri şi butelii de oxigen.

Medicul mai spune că a fost pregătit şi centrul de vaccinare însă aici e puţină lume….’aglomeraţie’ este la intrarea în pavilionul COVID.

Citeşte şi Beatrice Mahler, avertisment terifiant despre COVID-19. „Octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”