Beatrice Mahler: „Colegii mei au început să consulte pacienţii din ambulanţe, ca să salvăm vieţi”

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a intervenit prin videoconferinţă în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, pentru a prezenta situaţia în care se află sistemul medical românesc.

06 apr. 2021, 21:42
Beatrice Mahler: „Colegii mei au început să consulte pacienţii din ambulanţe, ca să salvăm vieţi”

Beatrice Mahler s-a referit şi la restricţiile impuse de autorităţi, spunând că nu a luat parte la luarea deciziilor şi că important este numărul de oameni dintr-un spaţiu, nu atât programul de lucru.

„Este foarte greu ce se intampla in spitale si impactul este dublu. Si asupra familiilor pacientilor, si asupra cadrelor medicale, si trebuie sa punem toti umarul ca sa trecem de acest val mare de infectare.

Eu sunt medic pneumolog, nu epidemiolog, dar este important sa evitam aglomerarea in spatii inchise si distantarea aceea, care nu poate fi facuta fara anumite limitari. De aceea eu cred ca e important numarul oamenilor din magazin, nu programul. Cei care au luat aceste decizii trebuie sa vina sa explice, eu nu am participat la luarea acestor decizii. Eu pot sa va prezint doar situatia din spitalul pe care il manageriez, care este critica. Aveam la ora 14 cu 10 pacienti mai multi decat locuri, colegii mei au inceput sa consulte din ambulanta, ca sa putem salva vieti.

De aceea, cei care au simptome ii rog sa solicite un consult, pentru un tratament inceput la timp salveaza vieti.

Noi avem un numar de paturi avizate de DSP. Noi am luat paturi de peste tot si am dus in sectia Covid, ca oamenii sa nu stea pe scaun, dar medicii sunt aceiasi. „, a spus Beatrice Mahler la România TV.

Beatrice Mahler: „Nu se poate prescrie antiviral la domiciliu, pentru că pacienţii necesită supraveghere”

Beatrice Mahler a fost întrebată de medicul Adina Alberts de ce medicamentele antivirale din protocolul de tratament anti-Covid nu sunt disponibile în farmacii.

„Mesajul meu a fost catre toate persoanele care au simptomatologie evidenta sa vina catre spitale, pentru a incepe tratamentul care le salveaza viata. Sunt convinsa ca fiecare medic stie sa dea sfatul potrivit pacientului pe care il are, in functie de comorbiditatile si simptomatologia pe care le are. Exista serviciul de urgenta 112 si apeland acest serviciu cu siguranta vor primi un sfat competent.

Nu se gasesc in farmacii, pentru ca la o forma de boala care necesita antivirale se recomanda internarea. Eu cred ca fiecare medic care evalueaza un pacient de Covid stie care este tratamentul potrivit.

Din pacate nu exista posibilitatea recomandarii de tratament antiviral la domiciliu, pentru ca pot avea efecte secundare si trebuie monitorizat, iar uneori nu raspund favorabil pacientii.”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta.

Citeşte şi: Cum se decid restricţiile în România. Raed Arafat a făcut dezvăluiri