Beatrice Mahler, dezvăluiri incredibile în direct la România Tv. Ce tratament ar fi trebuit să primească Petrică Mîţu Stoian

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, a vorbit la RomâniaTv despre tratamentul pe care l-a primit Petrică Mîţu Stoian după infectarea cu Covid şi ce s-ar fi putut face pentru a fi salvat.

08 nov. 2021, 22:19
Beatrice Mahler, dezvăluiri incredibile în direct la România Tv. Ce tratament ar fi trebuit să primească Petrică Mîţu Stoian

Beatrice Mahler a explicat că orice tratament folosit pentru Covid poate face şi rău pacientului şi că doar medicul trebuie să decidă ce tratament e bun pentru fiecare în parte.

„Lucrurile trebuie foarte bine cântărite. Orice tratament folosit pentru Covid poate fi şi rău. Trebuie găsită cea mai bună metodă pentru ca omul să se simtă bine. Recuperarea e necesară după Covid, dar doar cu metode adaptate pentru fiecare în parte”, a spus Mahler.

Ce tratament e indicat pentru plămânii afectaţi, după infectarea cu Covid

„Ar trebui să clarificăm un aspect care e foarte important. Oxigenul e un medicament. Oxigenul administat pur în organism poate aduce beneficii. Presiunea, cantitatea administrată e arta pentru care un medic învaţă cel puţin 12 ani pentru a da un tratament benefic pacientului. Niciun medic nu poate recomanda un tratament fără să aibă o evaluare înainte. Trebuie să avem o discuţie cu fiecare pacient să vedem ce îl doare, dacă poate să respire, trebuie să facem analize de sânge, tomografie. Trebuie evaluat totul şi apoi stabilit tratamentul. Putem avea pacienţi grav afectaţi de această boală. Lucrurile trebuie făcute pas cu pas, pacientul trebuie să ajungă la un nivel de toleranţă”, a mai spus Beatrice Mahler.

Gelu Vişan: Cunoscuţii lui Mîţu Stoian au spus că a făcut un CT şi au fost constatate leziuni şi aş vrea să vă întreb cât de agresiv este oxigenul. Dacă avea leziuni pe CT era recomandat să intre într-o cameră cu presiune de oxigen?

Beatrice Mahler: Plămânul care trece prin astfel de leziuni sunt petele albe pe care cu siguranţă le-am văzut cu toţii. Un plămân rigid nu suportă presiuni mari… poate ajunge la risc de barotraumă. Trebuie făcută bine evaluarea, nu doar la nivel respiratoriu. În funcţie de aceşti parametri se alege tipul de terapie. Nu spun că o procedură e rea sau bună. În acest moment trebuie să evaluăm fiecare pacient.

Luis Lazarus: Dr de la SJU Reşita zice că a descoperit că pacientul avea bronhopneumonie, stare septică şi era dupradozat cu coagulante. Le putea avea înainte să intre în camera hiperbalică?

Beatrice Mahler: E important să vedem… tratamentul acela nu e recomandat fără indicaţia medicului. Nu am informaţii despre evaluarea medicului, când vor fi publice voi putea să mă pronunţ. Tratamentul cazurilor de genul trebuie să se facă în spital. La Marius Nasta vin tot mai des pacienţi după ce au stat acasă 2 săptămâni şi au refuzat să vină la spital. Nu se mai poate face mult pentru aceşti pacienţi.