Beatrice Mahler, după cel mai mic bilanţ Covid din ultimele 11 luni: „Avem efecte secundare ale pandemiei. Avem pacienţi cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticaţi”

Managerul Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta”, a comentat bilanțul epidemiologic de duminică, spunând că „lucrurile sunt foarte bune”, și speră că impactul COVID-19 asupra nevoii de spitalizare se va reduce tot mai mult.

24 mai 2021, 08:44
Beatrice Mahler, după cel mai mic bilanţ Covid din ultimele 11 luni: „Avem efecte secundare ale pandemiei. Avem pacienţi cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticaţi”

Beatrice Mahler a declarat că, odată cu scăderea numărului de cazuri de Covid, trebuie ca serviciile sanitare să înceapă să se deschidă şi pentru pacienţi cu alte afecţiuni, care pe timpul pandemiei au avut acces limitat la îngrijiri medicale.

„Lucrurile sunt foarte bune, aș putea spune. În acest moment, în „Marius Nasta”, în secția de Terapie Intensivă Covid sunt șase pacienți. De asemenea, numărul de pacienți care se internează cu Covid este tot mai mic.

Sper ca lucrurile să continue în această direcție și impactul pe care îl are această boală asupra nevoii de spitalizare a persoanelor infectate să fie tot mai mic, astfel încât direcționarea serviciilor de sănătate să fie către alte categorii de pacienți care au cu adevărat nevoie sau tot mai multă nevoie de internare în spital, pentru că avem efecte secundare ale pandemiei, avem cazuri de tuberculoză în creștere, avem pacienți cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticați. Pentru ei, trebuie să creștem disponibilitatea medicilor”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta, duminică, pe B1 TV.

Beatrice Mahler: „Dacă ajungem cu campania de vaccinare în toate zonele, lucrurile vor merge într-o direcţie bună”

Beatrice Mahler a subliniat importanța vaccinării, care contribuie inclusiv la reducerea presiunii resimțite de sistemul de sănătate în perioada pandemiei.

„Nu o putem face decât dacă persoanele care au nevoie de vaccin înțeleg că este o soluție pentru noi imunizarea și, practic, decompresiunea sistemului de sănătate și a spitalelor, astfel încât noi, cei care suntem acolo, să putem să ne ocupăm și de alte categorii de pacienții”, a adăugat medicul.

Ea s-a arătat de părere că, cu numărul de infectări la acest nivel și cu o campanie de vaccinare tot mai extinsă, „lucrurile vor merge într-o direcție bună”.

„Cred că autoritățile care vor stabili măsurile de relaxare vor avea pe masă toate datele, și datele țin nu doar de numărul de persoane vaccinate, ci și de numărul de infectări, și de panta de scădere a cazurilor noi de infecție. Sunt convinsă că, dacă menținem actualul ritm de scădere a numărului de infectări și vom convinge, și vom ajunge cu campania de vaccinare în toate zonele în care accesul la servicii de sănătate este mai dificil, lucrurile vor merge într-o direcție bună”, a adăugat Beatrice Mahler.

Citeşte şi: Dr. Valeriu Gheorghiță face vaccinuri în localitatea din Argeş unde a copilărit. „Să facem încă un pas către normalitate!”


loading...