Beatrice Mahler, după tragedia de la Piatra Neamţ: E nevoie de investiţii în infrastructura spitalelor

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, atrage atenţia, după tragedia care a avut loc la Piatra Neamţ, că trebuie să se facă investiţii în infrastructura spitalelor din România.

16 nov. 2020, 21:33
Beatrice Mahler, după tragedia de la Piatra Neamţ: E nevoie de investiţii în infrastructura spitalelor
Beatrice Mahler

„E nevoie, asa cum stim cu totii, de investitii in infrastructura spitalelor din România. La Institutul Marius Nasta nevoia de infrastructura noua este foarte mare pentru ca toate instalatia electrica a spitalului trebuie schimbata. Aceste lucruri se pot face doar in timp si cu finantare. Acest lucru se poate face printr un plan de manangement national dedicat spitalelor.”, a declarat Beatrice Mahler la România Tv.

Beatrice Mahler, despre efectele noilor restricţii: Numărul de pacienţi este în creştere. E trist

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, susţine că, în ciuda noilor restricţii impuse de autorităţi, situaţia din spital este aceeaşi. Mai mult, medicul spune că numărul de pacienţi este în creştere.

Deşi autorităţile spun că noile restricţii funcţionează, iar numărul de infectări a mai scăzut, dr. Beatrice Mahler, spune că încă nu se resimt efectele.

„Situația din spital e aceeași, lucrăm la capacitate maximă în fiecare zi. Avem peste numărul de pacienți pe care în mod normal am putea să îl avem, găsim cu greu loc și în alte spitale. Reușim să colaborăm cu colegii din alte spitale. Efortul trebuie să fie și mai mare din partea tuturor, pentru că presiunea încă este mare pe spitale”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: Sub nicio formă nu se resimt schimbări

„Sub nicio formă nu se resimt schimbări. Din contră, numărul de pacienți simptomatici care vin direct pentru testare la spital este în creștere. Rata de pozitivare în laboratorului Institutului Marius Nasta este extrem de mare, aproape jumătate din testele pe care le facem sunt pozitive și aici intră și pacienții care sunt reevaluați.

Sunt pacienți internați în secția de penumologie cu teste negative – unii chiar cu două teste – și care, după câteva zile, unii se pozitivează. Asta înseamnă că există o transmitere comunitară importantă și că testele acestea pot să ofere o siguranță doar pentru momentele în care sunt făcute, iar reevaluarea pacientului și a simptomatologiei trebuie făcută permanent. (…) Trist este că au început să vină tot mai mulți pacienți de la domiciliu, cu saturații mici, cu pneumonii severe, care nici măcar n-au beneficiat de un test. Oamenii ori nu vor să se testeze – refuză să accepte simptomatologia pe care o au – ori neagă existența virusului”, a mai precizat medicul la Digi24.