Beatrice Mahler: „Mai mulți pacienți tineri ajung la spital cu forme severe. Lucrurile s-au schimbat în mod negativ de trei zile”

Numărul pacienților tineri care ajung la spital cu forme severe de COVID și cu saturații mici de oxigen a crescut considerabil, atrage atenția Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

28 feb. 2021, 15:54
Beatrice Mahler: „Mai mulți pacienți tineri ajung la spital cu forme severe. Lucrurile s-au schimbat în mod negativ de trei zile”

Beatrice Mahler: „Mai mulți pacienți tineri ajung la spital cu forme severe”

Numărul pacienților tineri care ajung la spital cu forme severe de COVID și cu saturații mici de oxigen a crescut considerabil, atrage atenția Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare”, a afirmat Mahler la Digi24.

Beatrice Mahler a declarat că „suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”.

Declarațiile managerului Institutului Marius Nasta vin în contextul în care raportarea Grupului de Comunicare Strategică de astăzi confirmă o creștere a numărului pacienților prezenți la Terapie Intensivă.

Peste 1.000 de pacienți la ATI în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 2830 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS COV 2. 63 de pacienţi au decedat. Numărul pacienţilor internaţi în secţiile ATI a depăşit 1.000.

Până astăzi, 28 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 801.994 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.830 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 424 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, au decedat 20.350 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 27.02.2021 (10:00) – 28.02.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (33 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Satu Mare, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 15 decese la categoria de peste 80 de ani. 61 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.064. Dintre acestea, 1.006 sunt internate la ATI.

Virgil Musta explică cum vor arăta Paștele și 1 Mai anul acesta: „Mă tem că nu vom avea sărbătorile pe care ni le dorim!”