Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă despre cazurile COVID din Bucureşti: Nu resimt o evoluţie favorabilă

Se pare că managerul Institutului „Marius Nasta” a găsit explicaţia pentru numărul mare de contaminări cu COVID din Capitală. Aceasta spune că de vină este plecarea din Capitală de 1 Decembrie este un obicei şi în Bucureşti, dar se şi testează mult mai mulţi locuitori

09 dec. 2020, 17:10
Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă despre cazurile COVID din Bucureşti: Nu resimt o evoluţie favorabilă

Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă despre cazurile COVID din Bucureşti. Lucrurile nu pot fi, cel puţin pentru spitalele din Bucureşti, bune. Medicii spitalului „Marius Nasta” nu resimt o evoluţie favorabilă sau o scădere a numărului de solicitări pentru internare.

Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă despre cazurile COVID din Bucureşti: Este important să vedem ce avem de făcut în acest moment

Totodată, nu există  nici o scădere a numărului de pacienţi care se prezintă pentru testare ca fiind simptomatici, a declarat, la Digi24, după bilanţul de miercuri al Covid-19, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

„Suntem la puţine zile de la momentul vacanţei de 1 decembrie. Ştim că plecarea din Capitală e un obicei în această minivacanţă. Pe de altă parte, în Capitală se testează multe mai mult şi foarte mulţi locuitori ai Capitalei îşi permit să plătească testarea.

Vorbim de persoane care au posibilităţi diferite, care au educaţie diferită şi au acces la servicii de sănătate la care poate în alte părţi ale ţării oamenii nu au acces. Este important să vedem ce avem de făcut în acest moment pentru că într-adevăr menţinerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment uşor îl luna decembrie pentru spitalele din Bucureşti”, a spus managerul Institutului „Marius Nasta”, potrivit mediafax.ro.

Ce se întâmplă cu cazurile COVID la nivel naţional. Datele celui mai recent bilanţ

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 08.12.2020 (10:00) – 09.12.2020 (10:00) au fost raportate 161 decese (90 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 65 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.

155 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 9 decembrie. Peste 7.300 de cazuri noi COVID şi 161 decese în 24 de ore. Situaţie GRAVĂ la Bucureşti