Bebeluș de șase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator după ce preotul l-a scufundat în cristelniță. Medicii îi dau șanse mici de supraviețuire

Un bebeluș de șase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator, duminică după-amiază, la Unitatea de Primire Urgențe din Spitalul Județean Suceava din cauza preotului.

31 ian. 2021, 19:32
Bebeluș de șase săptămâni a intrat în stop cardio-respirator după ce preotul l-a scufundat în cristelniță. Medicii îi dau șanse mici de supraviețuire

Se pare că preotul l-a scufundat pe bebeluș în cristelniță în timpul slujbei de botez, a transmis Obiectiv de Suceava. La scurt timp, nou-născutul a intrat în stop cardio-respirator și a fost dus de urgență la spital.

Preotul l-a scufundat pe bebeluș cu totul în cristelniță, în ciuda faptului că, potrivit ultimelor protocoale în vigoare, bebelușii trebuie udați doar pe cap.

Familia micuțului a povestit că atunci când preotul l-a scos pe copil din cristelniță, acesta nu a mai tușit, nu a mai plâns și a încetat să mai respire. Acela e momentul în care oamenii s-au impacientat și au sunat la 112.

Cei din Biserică îi contrazic pe cei din familie, spunând că atunci când micuțul a fost scos din cristelniță acesta a început să plângă. Problemele ar fi apărut, de fapt, atunci când preotul îl dădea cu mir.

”Vom verifica ce s-a întâmplat exact. Știm că micuțul plângea foarte mult când a fost scos din cristelniță, dar părintele a observat că ceva nu este în regulă, l-a miruit”, a precizat preotul protopop Ionel Doru Budeanu.

Când echipajul SMURD a ajuns la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

”Vârsta fragedă s-ar putea să fie un avantaj pentru el. Creierul nou-născuților suportă mai bine hipoxia”, a adăugat medicul urgentist Ionuț Bârsan.

În prezent, nou-născutul este internat la secția de Terapie Intensivă în stare gravă. Cadrele medicale sunt reticente și precizează că este posibil ca micuțul să rămână cu sechele neurologice, în cazul în care va supraviețui.

Comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, a declarat că a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut totul.

Starea nou-născutului este în continuare foarte gravă, acesta este intubat și ventilat mecanic.