Bebeluş de trei ani, lăsat de părinţi să moară din cauza unei răceli. Alţi doi fraţi au avut acelaşi sfârşit

O fetiţă în vârstă de doar trei luni a decedat din cauza unei răceli netratate. Părinţii au anunţat prea târziu medicii, iar aceştia nu au mai putut salva micuţa. Alţi doi fraţi au decedat în urmă cu câţiva ani în aceleaşi condiţii.

04 feb. 2014, 07:52
Bebeluş de trei ani, lăsat de părinţi să moară din cauza unei răceli. Alţi doi fraţi au avut acelaşi sfârşit

Copila era bolnavă de aproximativ o săptămână, iar luni a manifestat insuficienţă respiratorie. Starea ei era atât de gravă, încât a intrat imediat în stop cardiorespirator, iar părinţii au sunat la 112. Pentru ca pacienta să beneficieze rapid de îngrijiri de specialitate, a fost trimis elicopterul SMURD. Când au ajuns la domiciliul acesteia, medicii au găsit-o în stop cardiac şi au transferat-o urgent în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Copii „Sfânta Maria”, scrie ziaruldeiasi.ro.

Fetiţa a decedat marţi dimineaţă la Spitalul de Pediatrie. Medicii au precizat că minora fusese hrănită necorespunzător, iar pe fondul malnutriţiei precoce a făcut pneumonie, iar infecţia netratată a ucis-o.

Cazul a ajuns în atenţia Protecţiei Copilului, pentru a se constata dacă vina aparţine părinţilor, care nu au îngrijit-o cum trebuie. Ei mai au patru copii acasă, iar alţi doi au decedat în urmă cu câţiva ani. Până se va finaliza ancheta, cei patru copii au fost luaţi din familie şi duşi într-un centru de plasament.